22 de març del 2007

Resposta clara i contundent

Escolto l'altre dia Artur Mas a TV3 dient que si el TC retalla l'Estatut caldrà donar una resposta "clara i contundent". I jo em pregunto, què pot ser una resposta "clara i contundent"? Un cop de bat de beisbol al cap de la Presidenta del Constitucional? És una resposta molt clara i sobretot contundent. De fet, la paraula "contundència" sol ser sinònim de "violència". Quantes vegades hem sentit "la policia ha actuat amb contundència..."?
O la contundència de l'assenyat Mas és més moderada? No sé, per exemple: "presentarem un recurs en forma de recollida de firmes que serà contundent, perquè la firmarà molta gent, i serà clara perquè estarà ben redactada (en espanyol, és clar!)".
Prou d'ambigüitats! El cap de l'oposició i principal avalador de l'actual redactat de l'Estatut, que ja hem vist que tan pot ser interpretat com un simple apèndix del text de Sau per un cantó com un preàmbul de la màxima sobirania per un altre, no pot dir una afirmació tan poc clara i poc contundent com aquesta. El líder nacionalista, sí, sí, nacionalista, ha d'aclarir quina serà aquesta resposta clara i concretar el grau de contundència. Què tal si directament demana que es pregunti al poble de Catalunya si "està d'acord amb continuar formant part del Regne d'Espanya o prefereix crear un Estat Català". I que només hi hagi una resposta possible: Sí o No. No seria aquesta una resposta clara i contundent?
Des d'aquest bloc ja hem dit, demà farà un mes de l'última vegada, que el "problema català" només se solucionarà el dia que CiU, d'una vegada per totes, es proclami un partit independentista. Ah, i lògicament, esperem que la resposta clara i contundent del partit de govern ERC sigui exactament la mateixa.