9 de febrer del 2007

Un consell: màxim 2 fills!


Estic totalment d'acord amb el decret d'admissió d'alumnes que està preparant la conselleria de Maragall ("Tete" pel seu germà). Aquest és un altre senyal explícit de la Generalitat per tal de fer desdir a moltes famílies d'una decisió totalment inhumana: voler tenir tres o més fills. Sort en tenim que la nostra administració fa anys que s'està encarregnat de fer-nos repensar això de voler ser una família nombrosa.
Per exemple, se'ls extravien les cartes que envien als pares perquè cobrin les ajudes de nens menors, i no avisen a ningú. Reparteixen un carnet de família nombrosa i només serveix per ampliar el gruix de la cartera. La voluntat del nostre govern és acostar-se al màxim als índexs d'Espanya, o sigui, que calgui tenir 18 fills per aconseguir les mateixes ajudes que tenen a Alemanya per només 3 nens.
Així, doncs, que ningú s'estranyi que Francesc Colomé, secretari de Polítiques Educatives, justifiqui que es treguin aquests 15 punts al fet que són pocs els catalans que tenen 3 fills. Ja sabem que aquells països que es dediquen a ajudar les minories l'únic que fan és ser compassius. I que a ningú se li acudeixi pensar que ho fan perquè si no beneficiaria als immigrants i en canvi així els tenen més controlats.
La Generalitat ens diu que això ja es compensa en cas d'empat ja que tindrien preferència les famílies de més de dos fills. O també ens diuen que ja val molts punts tenir un germà al centre. Però el Govern de Catalunya sap que no som estúpids i que ja ens adonem que una família nombrosa es quedarà fora si no empata o que tampoc podran escollir escola aquells nens de família nombrosa que accedeixen per primer cop a un centre educatiu.
A casa som això que en diuen una família nombrosa i des del primer dia ens en penedim. Quin cost, quin trauma, això d'haver de cuidar tres fills. El nostre cas va ser un lamentable accident perquè en van venir dos de cop quan ja en teníem una, de criatura. Si no haguéssim tingut bessons no ho hauríem dubtat ni un moment: hauríem seguit les recomanacions explícites i implícites de la Generalitat perquè com a màxim els catalans tinguem dos fills.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ara veig que ho vas entenent, tu fes tot el que et digui el govern i seràs un ciutadà feliç i a més a més exemplar.