6 de febrer del 2007

Bufa mal vent al pla

Aquesta nit me n'aniré a dormir convulsionat, nerviós, plorós, neguitós, atemorit i acollonit. Acabo de veure a la tele que el líder d'una secta segresta una noia embarassada a qui se li va morir el marit poc després de quedar-hi. El segrestador fuig i atropella un noi que l'ingressen a l'hospital esperant un fetge. El noi, que al final es morirà, segur, està abatut després de saber que el segrestador s'ha emportat el nen de la segrestada que l'ha parit dins un cotxe als set mesos d'embaràs.
I tot això passa en un poble de Girona on antigament ja hi havia hagut una contaminació d'eqüifer, el segrest d'un home i el seu fillastre, un robatori a l'ajuntament, l'accident mortal d'un noia i una altra va quedar en cadira de rodes, un jove pateix una sobredosis de droga. També hi va haver l'assassinat d'un taxista, l'assassinat d'un advocat, qui havia maltractat la seva dona, i el seu assassí se suïcida. Una dona se separa del seu marit perquè ha hagut de quedar-se la filla d'un cosí seu que es mor d'una malaltia greu.
Aquest és el mal vent que bufa al pla d'un poble gironí. Insisteixo, aquesta nit no podré dormir sabent que no massa lluny de casa meva, a un cop de cotxe per l'eix transversal, hi passen coses tan greus. Em sembla que treuré al cap per la finestra a veure si per aquí bufen millors aires.