2 de febrer del 2007

Deixa't trencar les dents

Publicat a El Ter de febrer de 2007.
El setembre passat publicava en aquestes pàgines un article sobre l’alcoholisme titulat “La gran borratxera”. Doncs bé, començàvem l’any amb la notícia que aquest 2007 s’ha d’aprovar una llei semblant a la del tabac per intentar fer baixar el consum desmesurat d’alcohol que, pel que sembla, està provocant un greu augment de malalties.
Com que en aquell article defensava que cal més moderació en el consum d’alcohol i perquè no se m’acusi de carca o d’anar en contra de la important indústria d’aquestes begudes, proposaré una trampa per tal de poder beure i conduir begut sense que la policia et multi.
El divendres 12 de gener el 9 Nou publicava una notícia titulada “Absolen un veí de Torelló per no bufar bé per falta de dents en un control d’alcoholèmia”. Segons es desprèn d’aquesta notícia, a l’home el van condemnar a 6 mesos de presó per desobediència greu a l’autoritat. Però després de presentar-hi recurs el jutge ha cregut que l’acusat té raó quan diu que no s’hi va negar si no que li va ser impossible bufar perquè tenia dues dents trencades que li ho impedien ja que sentia molt dolor i “la sensació de fred i calor que li podia produir el fet de bufar tan fort”. Així ho va testificar un testimoni.
Els successius consellers d’Interior mai han dit que els ocupants dels cotxes no puguin anar beguts, només demanen que sigui el conductor qui no hi vagi. De fet, cada vegada que sento allò de “si el jovent surt de marxa que almenys un de la colla no begui perquè pugui conduir” ja m’imagino, en una nit de festa, un pobre marginat suportant les bromes dels companys perquè no pot mamar. També veig ben nítidament aquest cotxe carregat de borratxos i el sofert conductor esperant impacient el cap de setmana següent per agafar una bona turca. Però ara ja tenim una solució per a aquest jove que li toca conduir sense beure. La sentència favorable del veí de Torelló pot crear jurisprudència. Es tracta del següent: tots els joves es poden torrar tant com faci falta i just abans d’agafar el cotxe han de jugar-se a sorts a veure a qui li toca que els altres li clavin un cop de puny als morros i li facin saltar les dents. No s’ha de patir pel dolor que pugui sentir aquest jove ja que com que anirà borratxo ni se n’adonarà del que li han fet.
També hi ha l’opció de quedar entesos amb una altra colla, preferent enemiga o amb fortes enemistats, i liar-se a hòsties abans d’agafar el cotxe. Com que aquest és un esport també habitual els caps de setmana, no ha de ser difícil triar aquesta opció. Un cop hagi acabat la baralla, el que tingui els morros més inflats que agafi el cotxe i cap a casa. Lògicament, aquest mètode té un inconvenient: què passa quan tots els de la colla ja s’han quedat sense dents? Haurem d’esperar que aviat una nova sentència judicial ens il·lumini.

2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

moltbó, nomes que potser sortiria més economic pagar la multa que anar al dentista a reposar les peces,llevat que ja et possessis directament la dentadura postissa.

Enric Xicoy i Comas ha dit...

Francesc, tens raó. Però posats a triar una opció barata de veritat què tal l'abstinència?