Si tot va bé, demà dimarts dia 27 de febrer els 13 alumnes d'un seminari de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna començaran a publicar els seus treballs en un bloc que porta per títol SemiPeriodisme. El bon amic Saül Gordillo ja en parla en el seu bloc i li ho agraeixo, una vegada més i ja en van unes quantes.
A continuació transcric la presentació d'aquest nou bloc que també podreu llegir en el mateix bloc:
SemiPeriodisme serveix per definir aquest bloc de 13 alumnes d'un Seminari de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Es tracta del primer contacte pràctic especialitzat en la seva llicenciatura i per això és "semi" de seminari i "semi" d'iniciàtic. Però també perquè és una bona manera de definir la imatge que encara es té del periodisme que es fa des d'internet.
Mentre que a classe hauran de fer textos semblants a la notícia periodística, en aquest bloc publicaran altres gèneres com columnes d'opinió, crítiques, cròniques, entrevistes, reportatges, articles a fons, etcètera. Esperem que en aquest bloc tot sovint hi digueu la vostra després de trobar-hi textos interessants i entretinguts, però també amb continguts importants i informatius.
Els alumnes d'aquest curs 06/07 seran els primers de publicar a SemiPeriodisme. Són 13 alumnes que ja tenen ganes de posar mans a la massa, però al mateix temps amb certs temors davant les possibles sortides professionals. La Laura Diéguez, per exemple, després d'entrevistar Rosa Maria Calaf se li ha encès el cuc de les corresponsalies. A un altre a qui li agradaria voltar món, seguint els passos de mestres com Kapuscinski o dels viatgers de la Gran Anaconda, és en Marc Martí. Tampoc hi pot faltar, només faltaria, el "malalt" per la informació esportiva, en aquest cas en Ruben Martínez. Més sorprenent, a priori, és l'afició d'en Pere Solà per la política ja que pocs joves de la seva edat confessen que han estat a punt de dedicar-s'hi però que es desdiuen per culpa dels polítics.
En general no hi ha preferències molt clares sobre quin tipus de mitjà prefereixen, però la Marta Clotet sí que és molt aficionada al fotoperiodisme i sembla que vol seguir aquest camí. La Núria Sales, per la seva banda, ja té certa experiència perquè treballa a la televisió local de Vallirana, però sembla oberta a provar nous mitjans.
I pel final deixem les alumnes indecises, que no són poques. L'Alba Om té moltes ganes de trobar una mirada periodística pròpia, però encara no té clar com comunicar-la tot i que ja ho està posant en pràctica a UrbeTV on presenta un programa. També té dubtes la Cristina Rendón que tot i que semblava encaminada cap a la ràdio un professor de la facultat li va fer interessar-se per la premsa. Quelcom semblant li ha passat a la Núria Vila, que dubta entre aquests dos mitjans, però almenys sembla que té clar que vol ser reportera. La ràdio també sembla, a priori, el mitjà que més agrada a la Marta Carrerras, però esperarà a decidir-se quan hagi conegut millor les altres opcions. En canvi, a la Isabel Roldán li crida més l’atenció la comunicació audiovisual, sobretot el documental, sense descartar el disseny gràfic o la fotografia. En la mateixa línia la Nina Ordeig també se sent atreta pel documental i fins i tot no descarta acabar fent una segona llicenciatura cursant Comunicació Audiovisual. Per acabar tenim la Francina Anglès que possiblement és la que té els dubtes més grans ja que també se sent molt atreta per la publicitat, tot i que segur que no es penedirà d’haver triat periodisme.
En definitiva, aquí teniu SemiPeriodisme, el bloc de 13 persones que faran els possibles per treure’s de sobre, quan abans millor, l’etiqueta de “semi”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada