15 de febrer del 2007

L'absència de la Reina: dubte aclarit

Després de la mort d'Erika Ortiz, un dels dubtes que tenia preocupada l'Espanya compungida va ser per què no van esperar a inicinerar-la a que arribés la Reina d'Espanya del seu viatge humanitari. El divendres passat, dia 9 de febrer, Catalunya Ràdio en va poder donar, en exclusiva, la versió oficial en boca de Maria Àngels Alcazar, tertuliana del Matí de Catalunya Ràdio. Per evitar males interpretacions en un tema tan delicat, un Tema d'Estat, transcric literalment la pregunta que li fa l'Antoni Bassas a la Maria Àngels Alcazar i la seva resposta quan, mitja hora després d'haver començat, aquesta s'incorpora a la tertúlia poc després d'haver aterrat a Madrid. Pots descarregar la tertúlia sencera aquí.
- Antoni Bassas: “Dèiem..., les 9 i 19 minuts, la Maria Àngel Alcazar ha arribat aquesta nit procedent d’Extrem Orient, acompanyant la Reina de tornada. Maria Àngel, una primera pregunta que ens fèiem ara aquí: com és que si la Reina precipita la tornada no s’esperen a incinerar les restes de la germana de la Princesa d’Astúries justament a que arribi la Reina?”
- Maria Àngels Alcazar: “Jo crec que va ser al revés, perquè resulta que la Reina va decidir, bueno ais..., això pensem que això, va quan, quan es... estàvem a Medan, una ciu... una ciutat que està a l’illa de Sumatra, no a la part del sunami, que va ser a la part de l’Oceà Índic, sinó la part de dintre diguess..., bueno, a la part que dóna fro... front les costes de Malàsia, el mar de Malaka. Llavors quan ella va decidir tornar, aquí Espanya eren les dos..., potser les tres de la tarda, i allà eren les 9, què va passar? Que el... es va decidir que es tornava amb un parell d’hores de manera que haguéssim arribat a Bar... a Madrid ahir al dematí. El que suceeix és que aquell alo... aloport de Melan el van tancar, mmmhhh no sé si perquè el tancaven normalment o perquèèèè... i sobretot havíem d’anar a deixar a la Leire Pajín, a la Secretaria d’Estat de Cooperació, a Phnom Phen i aquell aeroport també van dec... no sé si per per qüestions climatològiques o pel que sigui també, llavors quan s’havia decidit tornar es va haver de retrassar sis hores la... la tornada perquè no, no, no hi havia, no es van, no hi havia permisos de vol i permisos de sobrevol. Però clar, ja s’havia decidit tornar i jo crec que havien decidit tornar perquè... perquè l’enterrament, o la incineració en aquest cas, ja s’havia decidit fer-la avui al migdia. Ells havien volien fer a les 24 hores d’haver trobat el cadàver de l’Erika Ortiz perquè és el plaç, em fa l’efecte, que no sé si és el plaç legal o el plaç mínim i això és lo que van decidir. I ja després clar es van preci... tot el problema aquell que vam tindre llavors perquè penseu, penseu, que nosaltres vam sortir d’aquesta ciutat d’Indonèsia a la una de la matinada hora d’aquí de, de, hora peninsular i vem arribar ahir al ves... aquesta matinada passada també a la una, o sigui, vam estar 24 hores volant perquè hi havia molts problemes d’una cosa que es diu sobrevol, que no hi havien permisos per sobrevolar certs pa... certs països, no perquè no poguéssim sobrevolar sinó per congestió aèria o pel que sigui, vem anar de baixar fins a Dubai, vem estar dues hores a Dubai, o sigui, jo crec que, que, va pass... ha passat tot això perquè es va prendre la decisió de tornar i quan van... quan va ser el punt d’agafar l’avió... i clar el que no...”.
Si voleu aclarir més dubtes sobre la nostrada monarquia, i sobre altres temes de l'actualitat, podeu escoltar la tertuliana Alcazar normalment els divendres al voltant de les 9 del matí a Catalunya Ràdio.