6 de febrer del 2007

Sóc finlandès, i no ho sabia

Fa una setmana vaig publicar una entrada en què us explicava que ja havia arribat a les 2.222 visites (ara ja en porto gairebé 2.700). En aquell text em preguntava qui devia ser algú que sovint em visitava des d'Helsinki, Finlàndia. Aquest matí he descobert que la persona desconeguda m'ha tornat a visitar i que ja era el retorn que feia 198 a aquest bloc. Tot i que en aquella entrada li demanava al visitant que donés senyals de vida si em llegia, aquest no m'ha posat cap comentari.
Fa uns dies fins i tot vaig fer una recerca a Google sobre els catalans que poden estar instal·lats a la capital finlandesa. Però no hi vaig trobar cap pista significativa. Però avui, finalment, he descobert de qui es tracta. La pista l'he trobat en el "Referring URL", o sigui, el web a partir del qual han entrat en aquest bloc. He entrat al link que hi apareixia i ha resultat que era la meva pròpia compta de blogger. O sigui, i perquè ens entenguem, resulta que el visitant misteriós sóc jo mateix.
Per un d'aquells misteris de la xarxa, de la bloquesfera, resulta que Telefónica de España connecta el meu ordinador a la xarxa a través de Finlàndia. O sigui que misteri resolt! Almenys tinc el consol que ara la connexió ja no es fa a través de Madrid, com us explicava fa una setmana.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Boníssim! Home, de Torelló a Helsinki tampoc no hi ha tanta diferència, no? Jeje!
Ara només et falta tenir un sou com els finesos i resar perquè no et cobrin la factura a preu finès... pq tractant-se de Telefònica, tot pot ser.

G.Permanyer

PD: Merci per la resposta de l'altre dia!

Anònim ha dit...

Osti, ara ho entenc, deu passar-me el mateix ami ambs els de China-net que m'entren cada dia. O es que els chinessos saben català en la intimitat intima. per cert, a veure si de tant en tant em deixes algun comentari al bloc des de Finlandia de dalt.

Enric Xicoy i Comas ha dit...

Francesc, exacte! Jo també tinc el mapa farcit de xinesos. Quan acabes una entrada i fas "veure-la en una altra finestra" no sé per què però se t'enllaça al bloc a través de xinesos, nordamericans, australians, etcètera.
Pel que fa als comentaris, t'he de confessar que sóc un mal lector de blocs. Amb prou feines tinc temps per mantenir i fullejar el meu propi i quan ho faig sempre veig errors. De fet, per no tenir, no tinc ni temps de llegir el diari. Algun dia t'ho explicaré amb més calma. Tot i l'excusa, a veure si aviat passo per casa teva! Ah, i una vegada més gràcies pels teus, de comentaris.

Enric Xicoy i Comas ha dit...

Gemma! Una vegada més també gràcies! A veure si algun dia trobem una estoneta i fem un cafetó! Ja saps a on trobar-me!