13 de febrer del 2007

La trempera matinera

Avui, a quarts de vuit, he escoltat una falca de ràdio en què una dona té una topada, se suposa que amb el cotxe, amb un home. Ella diu quelcom semblant a "perdona, no t'he vist" i ell contesta, més o menys, ara no ho recordo exactament, "no passa res! No passa res!" molt content.
La situació reprodueix una escena tòpica i estereotipada, però amb una sorpresa final. La situació "normal" està basada en l'estereotip d'una dona que com que no sap conduir provoca una topada amb el cotxe d'un home que, se suposa, sí que en sap. La resposta lògica de l'home, també seguint el tòpic, hauria de ser agressiva i s'hauria d'encarar a la dona acusant-la de tot. Però no, la sorpresa és que l'home trenca l'estereotip i contesta animadament i feliç que "no passa res! No passa res!".
I seguidament sabem per què l'home està tan content i trempat. Doncs per això, perquè probablement va trempat. Resulta que, des que ha descobert Boston Medical Grup, ja no té problemes d'erecció i per això va tan feliç per la vida. I aquest acaba sent el missatge final: que si els homes poden trempar, van feliços per la vida.
Aquesta és una patologia, si fem cas als spam que rebem diàriament recomanant-nos Viagra, bastant extensa. Els que la pateixen segur que ho passen molt malament, però la mateixa companyia de clíniques mèdiques s'ho prenen amb bon humor a la falca publicitària. I gràcies a aquesta descobrim quelcom interessant. Resulta que si l'estereotip ens diu que els homes demostrem la nostra virilitat responent agressivament quan conduïm és probable que sigui perquè no anem prou satisfets per la vida.
I aquí poden trobar una possible solució a l'agressivitat que vivim diàriament als carrers i carreteres de les nostres terres. El Conseller Joan Saura hauria de fer una campanya semblant reclamant als homes del nostre país que quan sortim cada matí al carrer amb el cotxe ho fem trempats. Es tractaria d'aconseguir mantenir la trempera matinera des que sortim de casa fins que arribem al lloc de feina. Fins i tot el propi "matrimoni" Saura-Mayol podria protagonitzar la falca i, per què no, l'espot de televisió. Sabuda és la sana relació sexual que manté la parella institucionalantisistema i si no rellegiu l'entrevista a La Vanguardia que li va fer Joana Bonet a Imma Mayol el dia 25 d'octubre de 2006 en plena campanya electoral. Quan Bonet li pregunt com és Saura en la intimitat ella assegura que "Joan es muy divertido. Fue de las cosas que enseguida detecté, tiene mucho sentido del humor. Es muy jucoso y muy tierno, detallista, cuidadoso. En este sentido es muy femenino." Us imagineu quin èxit tindria aquesta campanya amb aquella cara somrient i "femenina" del conseller Saura dient-nos l'eslògan: "Surt trempat de casa i condueix feliç!".

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que abans que arribar amb la trempera matinera fins a la feina seria millor fer-la baixar només llevar-se.

Aixi potser no tindríem tanta mala llet al matí per qualsevol tonteria. Prenem nota, homes i dones, i fem alguna pràctica millor de bon matí que foter-nos un bon esmorzar!

Segur que Saura-Mayol ho deuen fer així... no li veus la cara de benestar a ell?

Enric Xicoy i Comas ha dit...

Anònim, home/dona què vols que et digui. Jo a les 5 del matí, hora que em llevo, dubto que pugui fer el que proposes a no ser que ho faci a soles i tampoc seria el cas.

Anònim ha dit...

doncs jo em llevo a dos de sis i quan surto a les sis poso la COPE i ja m'he destrempat, ara, duc una mala bava a sobre de nassos. El que passa es que cada vegada el meu estomac aguanta menys estona.

adéu trempat

francesc P.