30 de gener del 2007

2222 visites

Aquest cap de setmana aquest bloc va rebre la visita número 2.222. Em podia haver fixat en qualsevol altre quantitat, potser podia haver esperat al 2.500, però vaig triar el 2.222. Per què? Doncs perquè és un número que sempre m'ha atret. Des de ben petit molt sovint quan miro l'hora que marca el vídeo de casa són les 22:22. No negaré que quan algú s'obsessiona amb coses d'aquest tipus al final acaba trobant tres peus al gat, però en més d'una ocasió he viscut situacions curioses amb aquests quatres números. Per exemple, un dia passejant pel carrer vaig mirar-me l'hora en un caixer automàtic, que anava alternant l'hora i la data, i en aquell precís moment marcava les 22:22:22. O, per exemple, el dia que van néixer els nostres bessons ens van enviar a l'habitació 2222. Bé, després de fer l'explicació d'aquesta tonteria, passem a parlar de les visites a aquest bloc.
En el moment que començo a escriure aquestes paraules ja en portem 2.335. La veritat és que el comptador d'StatCounter ha estat tot un descobriment. A través d'aquest web pots programar aquest comptador perquè tingui en compte les vegades que et carreguen una pàgina del teu bloc o, si vols, només la primera vegada que t'entren al bloc dins un període de temps determinat. Aquest últim és el cas del meu comptador. Això vol dir que des que vaig instal·lar-lo, el 17 de novembre de 2006, m'han entrat al bloc un promig de 31 persones al dia. Si en lloc de comptar els usuaris comptéssim el total de vegades que s'ha entrat al bloc la suma puja a més de 8.000. Però aquesta dada té trampa perquè, per exemple, el meu ordinador té aquest bloc com a pàgina d'inici i cada vegada que entro a internet es comptaria com una visita.
Aquest programa també et permet fer una mica d'espia i a través d'una clau d'accés pots saber no només des d'on et visiten sinó el temps que hi dediquen, des de quin enllaç i fins i tot des del servidor de l'ordinador original. Així m'he trobat que, sense saber massa per què, al llarg d'aquest temps he tingut visites des de diferents llocs del món: des dels Estats Units fins a l'Índia passant sobretot per França, Itàlia i Anglaterra. Moltes d'aquestes entrades són de pocs segons, però n'hi ha dues que no em fallen mai: una des de Honk Kong i l'altra des de Helsinki. La primera ja vaig descobrir que la feia un exestudiant de la facultat que ara fa de càmera per Televisió Espanyola. La d'Helsinki, en canvi, no sé qui deu ser (si m'estàs llegint per què no m'envies un comentari i em dones pistes de qui ets?).
Però la ciutat de l'estranger des d'on més em visiten és Madrid, fins i tot directament del Congrés dels Diputats espanyol o d'algun ministeri. El que passa és que aquesta també és enganyosa perquè vivim en un Estat tan centralitzat que pots estar connectat des de Torelló, per exemple, però que l'origen de la connexió sigui Madrid. I així de lentes van les coses.
Pel que fa als visitants locals, bons amics de Torelló, Barcelona i Sabadell no només em visiten sovint sinó que tenen l'amabilitat de fer-me comentaris. Moltes gràcies, sobretot a en Francesc P., en Lluís S. i en Jordi C.
Pel que fa a les estratègies per augmentar les visites, n'hi ha de molt lògiques. Temps enrere ja vaig explicar que, sense cap mena de dubte, una de les millors maneres és afegir comentaris al bloc d'en Saül Gordillo. El dia que em va posar com a "tema" en el seu bloc vaig arribar al màxim de visites en un dia: 112. Ja sé que per als que estan a acostumats a centenars de visites diàries no són moltes, però per a un novato a la bloquesfera com jo diria que no està malament. Ara bé, és clar que de res serveix que un dia et visitin 112 vegades si després no aconsegueixes mantenir o augmentar els índexs d'entrada i això només s'aconsegueix publicant diàriament i que allò que expliques interessi a la gent.
Sigui com sigui, moltes gràcies a tots als turistes que visiteu aquest bloc i ja sabeu que aquest bloc és casa vostra, si és que hi ha cases d'algú.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

2222!!!!!!!!! D'aquí a dos dies en faig 22!!!!!!!!! Encara que tu series capaç de dir que estic vivint el 23è any de la meua vida...! Més por encara...!
Sigui com sigui, felicitats per l'èxit del teu blog.

Una fidel lectora

Enric Xicoy i Comas ha dit...

Gràcies anónimo, o potser hauria de dir anònima? Ah, i de pas Per Molts Anys!, així ja no cal que et feliciti dijous, hehe!
Per cert, tu que en faràs 22, sabies que la comarca que fa 22 per ordre alfabètic és el Montsià?

Anònim ha dit...

Enhorabona,de part meva i crec que d'en Lluis S.tambè, al cap i a la fi ell em va parlar del teu bloc i el d'en Saül.
salut

Anònim ha dit...

Jo em quedo a la meitat perquè el meu número és l'11...
De res per l'al.lusió al post.
Aviat una estratègia perquè llegeixin a un serà que en parlis tu, hehehe!
Salut i república (catalana o de la barrila)