7 de desembre del 2006

Un soroll mediàtic de bandera

En un "post" anterior ja vaticinava que La Vanguardia havia apostat per posar en portada un tema per provocar soroll mediàtic, i ho ha aconseguit amb escreix. El primer en respondre ha estat el mateix Montilla que seguint el dictat d'una portada ha fet públic (declaracions) la intenció d'obligar a posar la bandera espanyola en totes les seus del govern. Lògicament, la contaminació informativa s'ha traslladat a altres mitjans i l'Avui, El Periódico i El País també n'han fet un tema de bandera (valgui la dolenta brometa).
Però no n'hi hagut prou en portades de diaris, sinó que ja s'han pogut llegir, com avançava, articles d'opinió o contradeclaracions, com les de CiU. I no només això, sinó que fins i tot el mateix diari que ha provocat el soroll n'ha fet un editorial. Un duríssim editorial en contra d'Esquerra. És curiós llegir en aquest editorial com la culpa de tots els mals del govern és d'un sol partit. Que potser hi ha ressentiment pel fet que Esquerra va fer president en Montilla i no en Mas? No, què va! Si el president fos aquest últim i en Puigcercós hagués fet el mateix, el diari segur que hauria estat tan bel·ligerant, oi?.
No entraré a valorar el tema en qüestió perquè seria donar més carnassa als que volen llençar tanta merda com puguin contra Esquerra. Si s'ha de criticar aquest partit, ja ho farem quan creguem que hi ha motius importants per fer-ho. L'únic que vull evidenciar és que si parlem de "soroll mediàtic", com deia en l'altre post, és perquè surt als mèdia i són aquests els que donen importància a unes temes per contaminar la informació en detriment d'uns actors de la realitat.
Hi ha molta ràbia continguda contra Esquerra, el blanc més fàcil d'atacar del tripartit. Aquest només és un exemple del que passarà a partir d'ara. Seria interessant que algú es pogués dedicar a quantificar quanta porqueria informativa s'escriurà en contra d'Esquerra i quins seran els mitjans encarregats d'escampar-la. I, al mateix temps, quines coses se silencien d'altres partits polítics. Però diria que no hi haurà ningú disposat a fer-ho perquè tindria massa feina.

1 comentari:

Anònim ha dit...

per fi llegeixo algú que en lloc de carregar-se ERC pel tema de les banderes, carrega contra els mitjans de comunicació! Gràcies, s'agraeix el post!

Jo personalment penso que en Puigcercós (que normalment no em desagrada)la va cagar, parlant clar, però els qui realment crec que han fallat són els mitjans de comunicació. Penso que el desencant i el cansament de la societat catalana amb la classe política és deguda sens dubte a l'actuació dels polítics, però també degut a la manca de professionalitat de la premsa, que no sap assumir la seva responsabilitat. Anant al titular fàcil només es fomenta el debat sobre temes absolutament menors, i s'augmenta la crispació i el desengany... potser comenca a ser hora que tots plegats ens fem una mica grans i actuem de manera seriosa i professional.