2 d’octubre del 2008

Els Pixavermell

D'aquí a pocs minuts començarà el segon capítol de la nova temporada de Caçadors de Bolets. Molts d'aquells qui ens dediquen a aquesta afició, no ens perdem ni un capítol de la sèrie. La veritat és que la cacera de bolets és molt addictiva.
La majoria de nosaltres som uns boletaires desconfiats, com molts dels que surten a la sèrie. No suportem que hi hagi més caçadors al mateix lloc on som nosaltres, o que hi hagin passat poc abans. Per això no expliquem mai el lloc exacte on els hem trobat, ni tan sols als amics i familiars més directes. Us he de confessar que el meu sogre, que viu a pagès a tocar d'unes quantes rovelloneres i bromoseres, i un servidor mai ens expliquem els llocs on anem. De bon rotllo, eh! I si a més aquests són Pixapins i no en tenen ni idea de buscar bolets, encara et fot més ràbia.
Però el primer capítol d'aquesta temporada de Caçadors de Bolets de dijous passat em va posar de molt mala llet. Al final del capítol, el micòleg de capçalera va explicar que aquest cap de setmana passat seria molt bo per caçar bolets i va assenyalar els llocs on trobar-ne. I vaig dir-me: "hòstia, aquest cap de setmana tots els de Can Fanga ens invadiran". I així va ser.
Diumenge hi vaig anar, a buscar bolets, amb els meus fills i una neboda. Amb tres quartets, al costat de casa l'avi, vam trobar un cistellet amb rovellons, bromoses i camasecs. Els vorals de la carretera estaven plens de cotxes aturats. I quan vam tornar cap a Torelló ens vam trobar la C17 carregada de cotxes fins a Borgonyà. Ja hi som! Ja comencem com cada any! Des d'ara i fins a Setmana Santa haurem de suportar les cues dels boletaires primer i dels esquiadors després.
És per això que a partir d'ara em sembla que als Pixapins els diré els Pixavermell. Si dilluns i dimarts haguessin fet aquelles analítiques als rius de l'àrea metropolitana, les que fan de tant en tant a la recerca de restes de cocaïna, segur que haurien quedat parats de les dosis de restes de bolets que haurien trobat i de la coloració vermella de l'aigua. ¿O és que vosaltres no heu pixat mai vermell després de fotre-us uns rovellons amb botifarra?