2 d’octubre del 2008

Futur, present i passat

Una de les imatges més impactants que hem pogut veure recentment a televisió és la d'aquell home esquizofrènic que va llençar a les vies del Metro un pobre innocent. És d'aquelles notícies que, perfectament, podria passar per una llegenda urbana si no haguessin detingut el culpable. I també és una informació que espanta a milers de persones que diàriament agafen el Metro i que segur que s'han imaginat que podien haver estat ells la víctima. I així que un es pregunta: ¿No es podia haver previst? ¿Això em podia haver passat a mi? ¿Pot tornar a passar?
Doncs bé, avui a l'Avui, en una mateixa pàgina, podeu trobar la resposta a aquestes preguntes. Una sobre l'altra hi ha aquestes dues notícies de més avall. Jutgeu vosaltres mateixos i digueu-me si no tenim motius per estar perplexes:


La propietària d'una botiga de llenceria i objectes eròtics d'Alacant, de 45 anys, va ser apunyalada abans-d'ahir a la nit a l'interior del seu establiment per un home de 43, J.C.M.B., que pateix esquizofrènia.
El marit de la víctima la va trobar estesa a terra sobre un toll de sang i va avisar immediatament la Guàrdia Civil. Els agents van identificar i van detenir, poc després, l'agressor, que feia quatre mesos que havia sortit de la presó de Fontcalent després de complir un internament de 12 anys per un delicte similar.


La fiscalia rebaixa a 14 anys la pena per a l'acusat del metro
La fiscalia ha rebaixat de 17 a 14 anys de presó la petició de condemna per a David F., el jove acusat d'haver empès un home a la via del metro de Barcelona, després que els psiquiatres forenses hagin considerat que l'esquizofrènia que pateix el processat és greu.