9 d’octubre del 2008

Quan el sr. Cristina va conèixer la sra. Barcelona

A Internet disposem d'una eina molt interessant per saber quins són els cognoms o noms més posats al nostre país i també a Espanya. Són els webs dels instituts d'estadística. En aquest bloc ja us n'he parlat altres vegades. Doncs bé, com sol ser sol ser habitual en mi, se m'ha ocorregut una parida: buscar quantes persones es diuen Vicky, quantes duen Cristina al primer cognom i quantes Barcelona en el segon.
A Catalunya, segons dades del 2007, hi consten 16 Vicky, 7 de les quals al Barcelonès. Pel que fa a Cristina, n'hi ha 119 a tot Catalunya com a primer cognom. D'aquests destaquen els 31 a l'Alt Empordà, 25 al Barcelonès, 21 al Ripollès i 10 a Osona. I pel que fa a Barcelona al segon cognom al nostre país n'hi ha 241. D'aquests 90 al Barcelonès, 53 al Vallès Occidental i 19 al baix Llobregat. En aquest cas, no en consten a Osona i al Ripollès.
Pel que fa a Espanya, no sé quantes Vicky hi ha, però sí que sabem que 333 persones es diuen Cristina de primer cognom, 103 a Madrid, 59 a la demarcació de Barcelona i 58 a la de Girona. I 1201 persones es diuen Barcelona de segon cognom, curiosament la majoria de Saragossa, 438 i de Múrcia, 208. En canvi, a Barcelona en consten 184, a Girona 18 i a Tarragona 41.
La pregunta clau, però, és la següent: ¿Hi ha cap Vicky que sigui d'uns pares que es diguin Cristina i Barcelona de cognoms? I si no és així, ¿Què tarda un programa de televisió a localitzar un mascle Cristina i una femella Barcelona que estiguin disposats a copular junts per engendrar una criatura a qui posar-li Vicky?