11 d’octubre del 2008

Penúltim esglaó

Dimecres passat es va reunir la Comissió de Doctorat de la Universitat Ramon Llull. En aquesta comissió, l'última abans que es comenci aplicar una nova normativa més adaptada als plans de Bolonya, es va estudiar l'acceptació de la defensa de la meva Tesi Doctoral. Allà van estudiar tota la documentació presentada, entre aquesta els informes dels doctors que formaran part del tribunal. Aquests informes són els que garanteixen que, finalment, la Tesi podrà ser defensada. Això vol dir que, vulguis o no, passes nervis esperant que la comissió doni el vist-i-plau definitiu perquè puguis passar a l'últim esglaó abans de ser doctor.
Doncs bé, dimecres la comissió va acceptar que la Tesi Doctoral "Interpretació periodística del conflicte basc. Avui, El Periódico i La Vanguardia (Setembre 1998 - abril 2000)" del doctorand Enric Xicoy i Comas i dirigida pel doctor Albert Sáez i Casas pugui ser defensada davant d'un tribunal.
La defensa de la Tesi no deixa de ser un acte acadèmic, un ritual, en què el doctorand defensa allò que ha estudiat i els membres del tribunal valoren la feina feta. Però quan es fa aquest acte, el doctorand ja sap que els informes del tribunal són positius, si no ja no s'hauria convocat l'acte de defensa. Per tant, podem dir que l'autèntic examen es passa en la comissió de doctorat. Per suposat, el dia de la defensa hi ha nervis pel fet d'haver d'exposar tants anys de feina davant d'uns doctors que consideres un referent acadèmic i intel·lectual i que, a part d'elogiar la feina feta, també destacaran les seves mancances. I també passes els nervis de veure't acompanyat de familiars, amics i companys de feina que vénen a donar-te suport en un dels moments més importants de la teva vida acadèmica.
La defensa d'aquesta Tesi, l'últim esglaó, serà el dimarts 25 de novembre de 2008 a les 11 del matí a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Els doctors del tribunal seran:
Miquel Rodrigo Alsina
Ferran Sàez Mateu
Salvador Cardús i Ros
Txema Ramírez de la Piscina Martínez
Petxo Idoyaga Arróspide
Ja falta menys!