28 de setembre del 2008

L'últim Derby

Aquests dies s'ha insistit que l'Espanyol - Barça d'aquest dissabte havia de ser l'últim Derby a Montjuïc. Tot i això, sí que és possible que abans d'acabar la temporada es tornin a veure a la Copa del Rei.
Però, la veritat, és que aquest no només pot ser l'últim Derby a Montjuïc sinó que pot ser l'últim Derby de la història d'aquests dos clubs. Quan aquest equip de blanc-i-blau se'n vagi a Cornellà ja no serà un equip de Barcelona. Ja no serà un Derby perquè ja no serà un partit entre equips de la mateixa ciutat.
I vist el que s'ha vist avui a Montjuïc, me n'alegro que l'Espanyol i la seva directiva se'n vagi de Barcelona. És una vergonya el que ha passat aquesta nit en un estadi que duu el nom d'algú tan honorable com Lluís Companys. És un autèntica temeritat que els directius d'aquest club acusin a l'aficició blaugrana dels incidents que han ocorregut. Per començar, aquesta gent no són aficionats del Barça: són uns criminals que se'ls ha expulsat del Camp Nou. Són una fatxes que, sortosament, Joan Laporta no els ha deixat entrar mai més. Ara, el que sí que és veritat és que la directiva del Barça si vol donar exemple el que hauria de fer és alliçonar els seus jugadors que han saludat aquesta colla de brètols aquesta nit.
Però és que, a més, ha estat la directiva de l'Espanyol la culpable de tot plegat, que tan se li'n fot qui entri al camp mentre pagui i ompli les grades. És un delicte el que han permès. És una vergonya pel futbol, per Barcelona i per Catalunya. Però és que encara és més lamentable que culpin a l'afició del Barça. El que s'hauria de fer, sincerament, és tancar Montjuïc pel que resta de temporada fins que l'Espanyol se'n vagi a Cornellà i deixi de ser considerat un equip de Barcelona.