9 de setembre del 2008

Aparició estelar 2

Tal i com em comunica Jordi Casals, regidor d'ERC a l'Ajuntament de Torelló, al final el ple de l'Ajuntament de Torelló rectifica i sí que aprova que l'estalada onegi al nostre consistori el dia 11 de setembre. Per tant, aquest text serveix per complementar allò que afirmava en una entrada anterior. Ara sí que estic moderadament satisfet.
Reprodueixo el text d'ERC:


S'aprova la moció d'Esquerra perquè l'estelada onegi a Torelló

En la Junta Local de Torelló del dilluns passat es va aprovar la moció d'Esquerra perquè l'estelada onegés a l'Ajuntament de Torelló, per commemorar el centenari de l'ensenya independentista catalana.
La moció va ser aprovada parcialment per tots els grups, ja que no es va acceptar el punt en què es proposava que es donés el nom de Vicenç Albert Ballester, que es considera el creador de l'estelada, a un carrer o a un espai públic del municipi. El PSC i CiU s'hi van oposar. Bassas, líder de CiU i alcalde accidental, va manifestar que "hi ha molts patriotes catalans com Vicenç Ballester" i que si s'hagués de posar els noms de tots "no hi haurien prou carrers".
Jordi Casals, portaveu d'Esquerra, va manifestar que ho presentaria en un Ple per tal que s'aprovés proposar el nom de Vicenç Albert Ballester a la Comissió de noms de carrer de Torelló.
Gràcies a la moció d'ERC, Torelló participarà de la commemoració del centenari de l'estelada, juntament amb d'altres municipis catalans que s'han adherit al centenari.

PD La fotografia també és de Jordi Casals: l'estelada a Bellmunt.