30 de novembre del 2006

Voltas i Sáez, una bona notícia

Com molt bé resumeix Tribuna Catalana (lloc d'on he tret la foto), una de les alegries que ens ha regalat el nou govern és la incorporació d'Eduard Voltas i Albert Sáez a Cultura. El primer com a Secretari de Cultura i el segon de Comunicació. Si a això hi afegim que el conseller és Joan Manuel Tresserras, la notícia és encara més positiva.
Com ja passava amb el text que vaig dedicar a Roger Padullés, possiblement sóc poc objectiu ja que l'Albert ha estat professor meu, em dirigeix la tesi doctoral i fins ara ha estat company de feina, com l'Eduard. Però la seva trajectòria professional els avala. L'Albert fa molts anys que brega en el Periodisme i en la investigació universitària. És sobretot conegut per la seva etapa de Director Adjunt de l'Avui i tertulià en diferents mitjans, però també és un excel·lent teòric de la comunicació de masses. I l'Eduard, fins ara President d'Escacc, és un cul inquiet que li encanta engegar projectes que "abandona" quan ja estan navegant a tota vela per començar-ne de nous. Sense cap mena de dubte, l'aparició de Cultura 03, emergent grup editorial, ha estat un pas endavant per aconseguir ser algun dia un país culturalment normal.
De l'Albert i l'Eduard cal esperar que puguin posar en pràctica allò que fa tant de temps prediquen i que tan bé ens han explicat més d'una vegada. És difícil resumir-ho en poques paraules però, per fer-vos-en una idea, podeu llegir aquests articles de l'Eduard: Un Conseller sobiranista (I) i Un Conseller sobiranista (II).
Malgrat tot, tindran dues dificultats extremes, que segur que ja coneixen. La primera és que, sobretot l'Albert, estan ens uns càrrecs que sempre es troben en l'ull de l'huracà. Si no que ho preguntin als antecessors David Madí, Miquel Sallarès i Enric Marin. I la segona és que, tot i no militar en cap partit, formen part d'una conselleria d'Esquerra que, com ja sabem, és el blanc més fàcil per atacar l'actual govern de la Generalitat. I que consti que els atacs no sempre vénen de l'oposició, com va quedar àmpliament demostrat en l'anterior legislatura. Si poden salvar aquests obstacles i poden fer la seva feina, segur que d'aquí a quatre anys ens sentirem orgullosos de la nostra cultura i dels nostres mitjans de comunicació.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí es veurà el tarannà nacionalista real de CiU i el seu recolçament a aquesta conselleria.
Hauran de demostrar amb fets el que prediquen. És important ressaltar que els tres principals càrrecs de la conselleria són independents i amb una visió nacional de pais. Els hi desitjo tota la sort del món en aquests dos grans professionals juntament amb el conseller.

Anònim ha dit...

Una pregunta que em faig. No estem buidant la sociaetat civil propera a l'esquerra nacional?

Enric Xicoy i Comas ha dit...

Jordi, que la societat civil som tots, eh! A més, quan resulta que els nostres no manen, perquè no manen, i quan ho fan... El que hem de fer és intentar convèncer els que s'han desencantat, alguns d'ells amb molta lògica, perquè tornin a tenir ganes de fer coses pel país...