16 de novembre del 2009

L'Osonosfera es presenta a Brussel·les

En el marc del Seminari “L’activisme polític a la xarxa”, aquest dimecres es va presentar l’Osonosfera a la seu de Brussel·les del Parlament Europeu. Els eurodiputats del grup Els Verds, Aliança Lliure Europea, Oriol Junqueras, d’ERC, i Christian Engström, del Partit Pirata, van ser els amfitrions d’aquest seminari adreçat a blocaires i periodistes d’internet. Entre els convidats al seminari van intervenir blocaires catalans, bascos, gallecs, escocesos, flamencs i suecs. La intenció de la trobada, en què hi van assistir al voltant de 50 persones, era explicar com es pot fer política 2.0 fent èmfasi en l’experiència de les nacions sense estat.
Un dels dos ponents catalans que va intervenir va ser un tal Enric Xicoy, blocaire fundador de l’Osonosfera, tot i que, perquè negar-ho, un dels menys actiu en les trobades de l'Osonosfera. En la seva intervenció, Xicoy va explicar com i perquè va néixer l’Osonosfera. Es va remuntar a les tertúlies de casino o de cafè com exemple d’allò que pretén recuperar el bloc de blocs de la comarca d’Osona. En aquest sentit, Xicoy va afirmar que “l’Osonosfera pretén reproduir aquell debat intel·lectual i alhora tan local a la xarxa.” Finalment, el blocaire osonenc va assegurar que “el sentiment de pertinença a una comarca és molt viu a Catalunya” i per això té sentit que “tot aquell qui sigui o se senti osonenc, i que tingui un bloc, disposi d’una eina com l’Osonosfera per projectar-se al país i al món”.
En representació de Catalunya, també va intervenir al seminari Martí Crespo, redactor de Vilaweb, i alguns del blocaires més reconeguts de nacions sense estat com Galícia, el País Basc, Escòcia o Flandes. Un dels trets en què van coincidir els participants és que la xarxa permet que es pugui fer una nova política més participativa i també difondre uns pensaments i unes idees que habitualment no tenen cabuda en altres mitjans de comunicació.
Altres dels blocaires convidats i que han escrit sobre aquell seminari són:


1 comentari:

Paul ha dit...

Fue todo un place compartir el seminario con Enric Xicoy y el resto de participantes. Por lo menos tuvimos la oportunidad de conocer mejor algunas de experiencias que se están poniendo en marcha. Especialmente me vino muy bien la exposición sobre L'Osonosfera porque en Getxo también estamos creando una red de bloggers, así que algunas cosas hemos aprendido y podremos utilizar.