1 de setembre del 2008

Aparició estelar

No acabo de veure clar la iniciativa aprovada per diferents ajuntaments de fer onejar la bandera estelada el dia 11 de setembre a la seu de cada consistori en motiu del centenari de la bandera independentista. I no ho acabo de veure clar, no perquè no m'agradi aquesta bandera, ni tampoc perquè no combregui amb allò que simbolitza, tot el contrari, sinó perquè tinc la sensació que no toca als ajuntaments fer bandera de l'independentisme. Tinc la impressió, i potser és que m'estic fent gran, que aquest tipus d'actes no els pertoca als ajuntaments. No tinc massa arguments per explicar perquè no m'acaba d'agradar aquesta iniciativa, però potser el principal és que si avui es permet penjar la bandera estelada, ¿qui et diu que un dia no hi voldran fer onejar, exclusivament, la d'Espanya perquè (per exemple) la selecció espanyola ha guanyat un campionat europeu de futbol? Insisteixo, no sé si és feina dels ajuntaments fer "guerres" de banderes.
Ara, que tingui aquesta sensació no vol dir que ja que s'ha fet la proposta al nostre consistori, al de Torelló, m'emprenyi una mica que els qui manen ara (els conversialistes) no li hagin volgut col·locar. És per aquest motiu i també perquè no m'acaba d'agradar la proposta de penjar estelades als ajuntaments, que proposo que a partir d'avui (1 de setembre) i fins el dia 11 pengem als nostres balcons la bandera centenària (10 dies penjada per les 10 dècades d'estelada!).
Jo ja ho he fet. A dos quarts de set del matí l'he tret del calaix i ja la tinc penjada per commemorar aquesta efemèride!

1 comentari:

JRoca_Font ha dit...

A mi aquesta iniciativa des dels ajuntaments m'agrada però com bé dius pot portar a una guerra de banderes que no ens pot anar gaire bé, està clar que des de la Brunete mediàtica espanyola en faran de les seves i poden tornar a atacar amb la obligatorietat de penjar l'espanyola a tots els consistoris.
Salut i República