17 de gener del 2008

De Z a Z

Hi ha un motiu pel qual el senyor Rajoy Brey ha exclòs al senyor Ruiz-Gallardón que veig que de moment ningú ha mencionat. Tan detractors com fins i tot aduladors veuen en aquesta decisió un error d'estratègia del president del PP. Per cert, no acabo d'entendre aquesta dèria, sobretot des de sectors anti-PP, per dir-li al senyor Rajoy Brey que s'ha equivocat i al mateix temps plorar l'absència de Ruiz-Gallardón. Si s'ha equivocat, ¿no haurien d'estar obrint "botelles" de xampany? (el cava els indigesta).
El principal motiu pel qual Rajoy Brey ha exclòs Ruiz-Gallardón és perquè buscava una Z amb més de pes. A l’actual alcalde de Madrid se'l coneix més pel Gallardón i s’exclou el Ruiz, tot i que formen part tots dos del primer cognom. Ja sabeu que cap candidat espanyol ha estat president sense una Z al cognom. I com que Rajoy Brey només s’hi acosta, ja que té una Y a cada cognom, havia de buscar una Z potent. Davant totes les Z possibles ha triat la que creu que en pot treure més redit electoral: Pizarro.
Sigui com sigui, el senyor Rajoy Brey, si no trenca la tradició, no té opcions de guanyar les eleccions. Però si realment el que vol el president del PP és guanyar-les, potser sí que s’ha equivocat a l’hora de canviar Ruiz-Gallardón per Pizarro. ¿Per què? ¿Sabíeu que l’expresident d’Endesa de segon cognom porta un Moreno i l’actual alcalde de Madrid duu Jiménez?