12 d’abril del 2007

Daniel E. Jones i el periodisme


Allò que en diuen el destí ha volgut que el mateix dia que us volia parlar d'una novetat literària també hagi d'escriure sobre la mort d'un dels autors que hi col·laboren. El company de la facultat Daniel E. Jones va morir el primer dia d'aquest mes. La veritat és que ha estat una molt mala i inesperada notícia.
El doctor Jones, d'origen argentí i de 56 anys, s'havia convertit en un autèntic expert sobre les indústries i empreses del món de la comunicació, inclosa la catalana. Actualment era professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna on impartia a tots els alumnes de 1r. l'assignatura Història general de la comunicació i col·laborava amb l'Institut de la Coumincació de la UAB. Precisamet el Portal de la Comunicació de la UAB l'hi ha dedicat un interessant in memoriam. En aquest complert homenatge podreu trobar-hi des de dedicatòries de companys de professió fins a molts dels seus articles publicats en línia. També podeu accedir al comunicat de la nostra facultat en record de la seva figura, on hi trobareu un breu currículum.
Així doncs, una de les seves últimes col·laboracions va ser precisament en aquest Embolicats amb el periodisme. Reptes dels mitjans de comunicació catalans 1975-2006 amb un interessant article titulat “Els reptes de la premsa als Països Catalans”. Aquest recull de textos, publicats a la col·lecció Argumenta d'El cep i la nansa edicions, està coordinat per Joaquim Noguero i també s'hi poden llegir articles de Francesc-Marc Álvaro, Carles Claret, Jaume Comellas, Rosa Gil, Francesc Martínez Sanchis, Jaume Puig, Jaume Risquete, Xavier Sanfulgencio, Jordi Sardans, Màrius Serra, Fina Sitjes i un servidor. El conflicte basc, els codis deontològics, l'audiovisual català, la premsa local o els gabinets de premsa, són alguns dels temes que s'analitzen en aquest llibre.
De seguida que tingui constància d'alguna presentació, us ho faré saber.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo l'he sentida molt la mort d'en Daniel Jones, el vaig tenir a Història dels mitjans de comunicació i de seguida vaig veure que era una persona excepcional, amb una curiositat pels mitjans envejable. descansi en pau.