28 d’abril del 2011

Xevi Lozano: "la gent de Torelló som capaços de fer allò que ens proposem"

XEVI LOZANO VICTORI

Té 29 anys i és diplomat en Educació Social per la Universitat de Girona i Magisteri d'Educació Primària a la Universitat de Vic. És solter i treballa de mestre a l'escola del Carme a Manlleu. Està vinculat a diverses entitats del poble, forma part del Nou 69 teatre i ha dirigit els Pastorets en alguna ocasió. És graller i geganter de la Colla Gegantera des que tenia 14 anys. Actualment forma part la Comissió de Reis que cada any organitza la cavalcada. També col·labora amb els Dansaires de la Vall del Ges ballant la Dansa de Torelló durant la festa Major i en diversos actes del Carnaval com el Cop d'estat, el Pullasso o l'Enterrament de la sardina. És col·laborador habitual de Ràdio Ona, on fa unes seccions sobre costums i música en català als programes Magatzem Magazine i Parada i fonda respectivament.
Ha estat vinculat a l'Agrupament Escolta, fent de Cap i de Cap d'agrupament i és el director de l'Escola de Formació en el lleure de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

PREGUNTES I RESPOSTES

1) Per què vas decidir formar part de "Junts per Torelló"? Perquè és una forma de poder treballar directament pel poble. Tot i treballar-hi des de la participació activa en les entitats, Junts per Torelló m'ha obert la possibilitat de poder contribuir a fer un poble millor des de les institucions. A més el grup i el projecte són prou potents com per engrescar a qualsevol a involucrar-se a treballar per allò que estima.

2) Què és el que més t'agrada de Torelló?
La seva gent i el seu teixit social. La gent de Torelló som capaços de fer tot allò que ens proposem i desprenem una energia i vitalitat que són l'enveja de molts altres pobles.

3) I si poguessis, què t'agradaria millorar?
El suport de les institucions al les iniciatives populars, posar les coses fàcils als ciutadans i acostar l'ajuntament a tots els col·lectius del muncipi.