26 de novembre del 2010

Votaré emprenyat

Fins avui, dos dies abans de les eleccions, últim dia de campanya, no he decidit el meu vot. Hi porto reflexionant des del 2006. Cada dia que ha passat m'he preguntat perquè coi va servir el meu vot de llavors i si tornaria a cometre el mateix error o no. Ara ja tinc clar que no el tornaré a cometre. Almenys demà passat.
No em sento representat per cap de les llistes que actualment tenen representació parlamentària. I que consti que no sóc d'aquells a qui agrada criticar els polítics pel simple fet de ser-ho. Conec molt bé la política parlamentària. La vaig poder veure de prop uns mesos i admiro moltíssim la feina que fan els nostres diputats.
No cal dir que amb el PP i Ciudadanos hi estic emprenyat per principis democràtics. Amb aquests dos partits, herència del feixisme franquista, símbol del totalitarisme espanyol, hem estat massa condescendents.
Amb CiU hi estic emprenyat per les tèbies promeses i les impostures catalanistes. Ho sento, però un partit que es nega a prometre que no tornarà a pactar amb el PP no el puc votar. Per més que em diguin que és el partit que voten més independentistes. Tant se me'n fot. Un partit que només pensa en els calés que ens donaran i no diu com respondre a l'atemptat d'Estat contra la nostra poca sobirania, no es mereix el vot d'algú que es faci dir catalanista.
Pel que fa als altres tres, ho sento, però els foto al mateix sac. Ells són, encara, la Generalitat de Catalunya que m'ha robat, literalment, 1300€ de cop. Quan ens vam comprar la casa la meva dona va rebre una ajuda de la Generalitat per ser menor de 32 anys. Dos anys després ens envien una carta i ens diuen que els tornem els diners dient que no complim uns requisits. Justifiquem i demostrem davant de notari els requisits, i se'n treuen uns altres de la màniga. I et diuen "no cal que facis més recursos, et seguirem dient que no et tornem els diners".
La mateixa Generalitat que li retalla el sou a la meva dona un 5% sense ser funcionària. ¿Com es pot justificar que li treguin un 5% a una persona que es passa mig any sense feina perquè forma part d'unes llistes de substituts del departament d'Educació? ¿D'això se'n diu tenir la feina segura? ¿Com es pot justificar si, a més, saps que han retallat al màxim les substitucions per evitar contractar més professors, mentre els alumnes es queden sense mestres? ¿Com es pot justificar que amenacin de no convocar més places a oposicions, quan el país necessita milers de nous professors?
Tant se me'n fot que ara tots reneguin del tripartit. M'importa un bledo. També ho van fer quatre anys enrere, i ja sabeu com van anar les coses. El PSC ha demostrat, una vegada més, que és l'apèndix inflamat de PSOE. I els d'ICV ens volen vendre escaroles plenes de cargols.
Pel que fa a ERC, ho sento, però aquesta vegada no me'ls crec. Fa dècades que defenso que Catalunya ha de fer un referèndum, encara que sigui per perdre'l. Sóc dels que penso que la gent només serà conscient que podem ser independents el dia que se'ls cridi a decidir el seu futur. Però no em crec que no pactin amb ningú que no accepti el referèndum com a condició. No m'ho crec. I potser sí, potser l'única manera d'aconseguir la independència és que una majoria de diputats la proclamin al Parlament. ¿Conovocarà mai la Generalitat de Catalunya un referèndum que el propi Parlament diu que ha de rebre el permís de Madrid? ¿No és més fàcil, posats a trencar la legalitat, trencar-la amb la pròpia sobirania d'uns diputats elegits democràticament?
Per tant, només em queden Reagrupament o Solidaritat Catalana com alternativa. Sóc del tot conscient de les mancances que tenen aquestes formacions i discrepo en moltes coses de les que diuen. Però aquesta vegada el meu vot serà d'algú que està emprenyat. Molt emprenyat.
No us diré per quina de les dues opcions m'he decidit. Només us diré que he reagrupat les meves idees i que aquesta vegada seré solidari amb aquells qui realment anhelen la llibertat del nostre país.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona! Benvingut al cumul de gent afectada per les promeses del gobern i que ens hem emportat una merda embolicada per regal! Al cap i a la fi esta enfadat perque s'ha vist involucrat per les retallades de pressupost de les polítiques socials del senyor zapatero, unica bona arma contra Ciu per aquesta candidatura.
Vostè el que hauria de fer es apostar per Ciu. Obviament no poden negar el pacte amb el PPC ja que porten 7 anys amb majoria i a l'oposicio i suposo que ja tenen ganes de que se'ls deixi treballar pel pais. El no pacte amb ppc dependra de que gent com voste voti ciu i no faci firmar hipoteques a una gent que crec que ara si que poden gobernar catalunya ells sols.
Pensi que se sent dolgut pq li han fotut els diners, li han fet tornar un ajut i li han retallat el sou. Jo soc estudiant universitari, a mes treballo els caps de setmana, i faig tots els trapis que puc per poder portar alguna jaqueteta de marca o muntar-li uns bons pneumatics al cotxe :). El que a mi em preocupa es el 10% de PIB que marxa a madrid i no torna: 16000M€. amb això I el 11% d'ajuts universitaris que catalunya hauria de cobrar en comptes del 6% actual (som un 17% duniversitaris catalans al estat espanyol). CiU podra arreglar els seus 1500€, i els meus 150€ de beca mensuals que rebre d'ajuda per marxar d'erasmus a Eslovenia...
Tots estem indignats amb el govern actual. No s'enfadi amb CiU per no voler "anar al notari" que ja sap el que els hi va costar la ultima vegada. Si?. Façi com jo i si no vol veure CiU hipotecant-se amb PPC ajudil's a que facin una gran majoria.
Salut!
Demano disculpes per les faltes pero estic publicant des d'un mobil, he vingut a parar a aqui des de twitter i escriure amb accents ralentitza molt el proces de redactar.

Georgina ha dit...

demà serà la primera vegada que voti i encara no sé a qui donar el meu vot, o la meva confiança per aquests quatre anys que vénen.
Per mi està sent molt complicat això de la política, perquè com més m'hi endinso més m'agrada, i alhora veig que és un món massa gran i complex.
Jo no votaré empranyada perquè encara no m'ha decepcionat ningú, i espero que aquesta vegada vagi millor que les vegades que tu has votat i jo no hagi de votar mai emprenyada! :)

Unknown ha dit...

Gràcies per posar en paraules els meus pensaments.
Ja n'hi ha prou!