23 de novembre del 2010

Candidats a "Sis a Traïció"

Proposo com a alternativa al (quina) cara a cara que TV3 prepari un especial de "Sis a Traïció" pel 28 de novembre. Es tractaria que cada un dels candidats amb representació al Parlament es preparés una promesa electoral. Els altres candidats han d'esbrinar si la promesa és veritat o mentida. Sóc conscient que això entranya poca dificultat perquè hi ha poques promeses que siguin certes. Tot i així, m'aventuro a pronosticar què podria passar en aquest programa a sis.
A la primera ronda s'elimina un candidat. En Rivera tindria moltes probabilitats de saltar, per impertinent. Els altres es posarien fàcilment d'acord per no haver de sentir més les seves interrupcions constants.
A continuació comencenarien els cara a cara. De seguida Montilla, Puigcercós, Herrera i Mas pactarien fotre fora la Sánchez-Camacho. Seria bàsicament per una qüestió d'evitar les dots de seducció femenina, tot i que ella els acusararia de masclistes.
Herrera seria el següent de caure. El pobre Joan es pensaria que havia pactat amb Montilla i Puigcercós fer fora en Mas, però es quedaria amb un pam de nas quan veiés que els seus excompays de tripartit el fotrien al carrer.
Pel final quedarien només Puigcercós, Montilla i Mas. Seria un emocionant final en què no sabríem fins a últim moment si Mas i Montilla fan sociovergència i fan fora a líder d'ERC, o si ERC i PSC repeteixen pactes, o si finalment Mas i Puigcercós es posen d'acord.
I així fins que a la taula quedés un cara a cara entre dos dels candidats. No els quedaria cap més remei que negociar la presidència. Hi hauria pacte? Hi hauria traïció? O potser, amb una mica de sort, el premi quedaria desert i entraríem en un estat d'anarquia absoluta.