16 de novembre del 2010

El Tripartit de La Vanguardia

M'agrada molt el redisseny dels diaris durant la campanya electoral. Molt interessant és el que ha fet La Vanguardia que, com cada quatre anys, intenta marcar tendència. Per exemple, m'agraden les firmes convidades i que puguem veure en Pàmies i en Monzó entrevistant els candidats. Ara, si ens fixem en els continguts, podem trobar-hi coses curioses. Per exemple, l'entrevista a la candidata Sánchez-Camacho es publica en diumenge, el dia que més gent llegeix el diari, i, a més, ocupa tres pàgines, a diferència del candidat Herrera que es publicava ahir dilluns, dia amb menys lectors, especialment si el dia abans no hi ha hagut futbol, i amb només dues pàgines.
També és curiós veure a qui dediquen les dues primeres pàgines de notícies, no de cròniques o entrevistes, de la campanya. Mireu-vos aquestes dobles pàgines de divendres, dissabte i avui dimarts. Veureu que hi predomina un tripartit. En els altres dos dies hi havia els cinc partits majoritaris (diumenge) i CiU i PSOE (ahir).

PSC, PP i CiU


PSC, PP i CiU


PSC, CiU i PP

1 comentari:

Unknown ha dit...

Maleïts interessos mediàtics.... el criteri de noticiabilitat fa temps que ha desaparegut de les calaixeres dels grans diaris i ha donat pas desgraciadament a l'estol d'interessos partidistes i editorials. Curiós si més no que cap dels diaris aposti per SI o R.cat.
Com sempre, CIU ens tornarà a deixar a l'estacada amb falses promeses.