6 de maig del 2008

Dedicat a l'ortografia, ja!

"Laporta, dedicat a la política, ja", a part de ser el títol d'una de les últimes entrades del bloc de Saül Gordillo, és també el lema d'una de les pancartes que es va veure diumenge al Camp Nou.
El senyor Bassas, del programa de ràdio que duu el mateix nom de l'emissora i del moment del dia en què s'emet, ha dit aquest matí que era una pancarta que estava mal escrita i que havia de dir "dedica't, amb apòstrof". ¿I com ho sap el senyor Bassas que està mal escrita? Estic convençut que la intenció del seu autor, o autors, o autora, o autores ja era escriure-ho sense l'apòstrof. O sigui, l'autèntic missatge de la pancarta és: "Senyor Laporta, president del Futbol Club Barcelona, com que vostè en aquests moments ja es preocupa i es dedica més a la política que al club, deixant de banda les seves responsabilitats, ha provocat la crisi de fútbol del primer equip del Barça". Bé, amb aquestes o unes paraules semblants.
Per tant, aquell qui pensi que m'he equivocat en el títol d'aquesta entrada, també va errat. No vull dir que "ja seria hora que alguns pancartistes aprenguessin a escriure-les correctament, sense faltes d'ortografia" sinó que vull dir que "aquesta entrada està dedicada a l'ortografia i a aquelles persones que l'utilitzen de manera adequada".