11 de maig del 2008

Comunicarem la independència

Algun dia comunicarem la independència. Serà un dels dies més feliços de la meva vida, sens dubte. Mentrestant ens entrenem. M'han convidat, dimecres que ve, a una jornada a la UAB dedicada a Comunicació i Independència. Aquí us passo la seva nota de premsa. Hi esteu convidats!

Alfons López Tena participarà a la I Jornada Comunicació i Independència

El col·lectiu d'estudiants de la UAB 'Comunicació i Independència' es presentarà públicament el dimecres 14 de maig amb una jornada de xerrades i conferències, organitzada conjuntament amb la Comissió 100 anys d'estelada

L'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acollirà, el proper dimecres 14 de maig, la I Jornada Comunicació i Independència. Es tracta de la primera activitat que organitza 'Comunicació i Independència', un col·lectiu d'estudiants de la UAB creat en els darrers mesos amb el propòsit de traslladar, als passadissos de les facultats i als campus universitaris en general, el debat sobiranista. Juntament amb 'Comunicació i Independència', l'altra entitat que ha participat en l'impuls i organització de la Jornada ha estat la Comissió 100 anys d'estelada.
Un dels al·licients de la I Jornada Comunicació i Independència serà la presència de l'Alfons López Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial. A partir de les 11 hores, López Tena serà a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB per pronunciar una xerrada sobre el caràcter pragmàtic de la independència.
A banda de la conferència del jurista de Sagunt, que servirà per obrir l'encontre, la I Jornada Comunicació i Independència comptarà amb altres actes. Just després de la intervenció de l'Alfons López Tena, tindrà lloc una taula rodona per parlar del centenari de l'estelada i de les repercussions que sovint ha comportat la lluita independentista. El col·loqui comptarà amb la presència d'Oriol Falguera, de la Comissió 100 anys d'estelada; Ramon Piqué, professor de la UAB i membre de la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura; i Carles Castellanos, també professor de la UAB i membre del FOCDA, Fòrum Català pel Dret a l'Autodeterminació.
Ja a la tarda i a partir de les 16 hores, es celebrarà la part més vinculada amb la temàtica comunicativa i informativa de la sobirania catalana. Amb el pretext de parlar de la presència de l'independentisme en els mitjans de comunicació del país, es reuniran en una mateixa taula Carme Forcadell, responsable de comunicació de la Plataforma pel Dret a Decidir; Laia Altarriba, membre de la junta directiva del Grup de Periodistes Ramon Barnils; Enric Xicoy, professor de Periodisme de la Universitat Ramon Llull; i Xavier Mir, impulsor de la de la Xarxa de Blocs Sobiranistes.
L’exdirector del diari Avui, president del Consell Editorial del mateix periòdic i director de continguts del Grup Cultura 03, Vicent Sanchis, també hi participarà. Concretament, Sanchis serà l’encarregat de tancar la I Jornada Comunicació i Independència, amb un parlament relacionat amb la qüestió que tindrà lloc al voltant de les 17 hores, aproximadament.
La I Jornada Comunicació i Independència serà presentada pel periodista i professor de la UAB Enric Marín.

2 comentaris:

Biel Barnils Carrera ha dit...

Felicitar-te pel blog, feia temps que no hi entrava i m'ha agradat passegja-m'hi i llegir-lo una estona.
Pel què fa al tractament que els mitjans de desinformació majoritaris fan de la paraula independència o de la persona independentista és insultant. Sempre s'associa a radical, boig, terrorista, intolerant, feixista, assassí, somiador, perillós, etc. Tan si és un independentista català com si és tibetà o austro-hongarès. És una tendència difícil de canviar i una gran mentida repetida massa vegades.
Visc a Torelló fa mig any i treballo a La Tralla. Si algun dia ens trobem seguim la conversa virtual.
Salut!

Anònim ha dit...

Hola,

Llegiu la crònica que Comunicacio21 fa de la jornada: www.comunicacio21.com