17 d’octubre del 2010

The Observer - Fringe

La setmana passada es va estrenar "Fringe" a TV3. Ho fa quan la sèrie ja ha esgotat dues temporades i ha començat la tercera. O sigui, després de 50 episodis TV3 ho estrena a casa nostra. El problema que té això és que la majoria de seguidors de la sèrie no se la miraran a TVC perquè ja ho han fet abans, possiblement nombroses vegades. I, per altra part, és difícil que algú nou que s'incorpora a la sèrie gràcies a TV3 aguanti la temptació de veure els nous capítols per internet.
Aquest és el meu cas. Després d'haver vist la setmana passada el primer capítol a TV3, no vaig poder esperar una setmana a veure el segon. Així doncs, una setmana i tres dies després, ja he vist els 9 primer capítols de la sèrie. I no només això, sinó que ja he creat un nou blog dedicat a la sèrie:
THE OBSERVER - FRINGE. Amb aquest blog pretenc anar penjant les imatges en què apareix en escena un dels personatges misteriosos, l'observador, interpretat per Michael Serveris. Com us podeu imaginar, en aquest món d'internet, sobretot si està vinculat amb sèries de televisió, ja està tot inventat. O sigui, que ja hi ha un altre blog que fa el mateix. Per estrany que sembli, ho vaig descobrir després d'haver començat el meu. Havia fet una primera cerca a Google i no n'havia trobat cap, però finalment ahir vaig aguditzar la cerca i el vaig trobar. És aquest. La veritat és que es tracta d'un blog més complert que el meu, però veig que no està actualitzat. No va acabar la segona temporada i, per tant, em dóna ales per continuar amb el meu. Per suposat que em servirà d'ajuda, però procuraré anar penjant els meus observadors a mesura que els vagi veient a la sèrie.
De fet, ja hi ha dos wiki dedicades a Fringe en què ens diuen a on podem trobar el personatge. Una és la "Fringe wiki" i l'altra "Fringe pedia". La xarxa en va plena, de llocs on intentar resoldre la majoria de misteris de Fringe. Un dels que ja fa dies que està resolt és la presència dels símbols. Queda clar que cada un dels símbols blaus sota fons negre que apareixen equivalen a una lletra i que, per tant, al final del capítol pots extreure'n una paraula. Aquí podeu veure les paraules de cada capítol.
El curiós és que TV3 també vulgui crear cert suspens amb aquests símbols. Tot i que, com us deia abans, és fàcil resoldre els dubtes de la sèrie consultant-ho a internet. El que m'ha cridat l'atenció, però, no és que TV3 sigui tan ingènua de voler crear un suspens fàcil de resoldre. El que m'ha sorprès és el títol que han posat a aquesta informació: "Granota, fulla, poma". No us recorda a res? Feu memòria! Exacte: "Bicicleta, cullera, poma". Pot ser un dels altres misteris de la sèrie? O potser Carles Bosch és un fan de Fringe i ha introduït al documental alguns símbols que hem de resoldre? L'hauré d'anar a veure, no fos cas que hi aparegui també l'observador.

1 comentari:

Martí Bou ha dit...

T'ho passaràs bé, Enric. T'ho passaràs bé.

I arribarà un moment que et sorprendràs, i molt.

Ens veiem, tu, jo i el meu disc dur si vols...

:o)