11 de desembre del 2009

Fins aquí han arribat

Els suposats progres espanyols, aquells que s'emparen sota títols com "No a la Guerra" o "Hay motivo", ahir van fer-se la foto per defensar la militant saharaui Aminatu Haidar. Els Almodóvar, Sánchez (Aitana), Vargas Llosa, Bardem, Ramonet i desenes de cognoms il·lustres de la cultura espanyola han demanat que el seu monarca intercedeixi per la vida d'una dona en vaga de fam.
Ara ja sabem fins a on poden arribar els espanyols suposadament més sensibles per la diversitat cultural i ètnica del món. Ara ja sabem que es manifesten en contra de la guerra, en contra d'Aznar i a favor d'una militant saharaui. ¿On eren aquesta gent quan un militant catalanista com Xirinacs estava en vaga de fam o quan l'Audiencia Nacional va fer tancar un diari com l'Egunon Egunkaria? Doncs ara ja sabem, tornem a saber, que aquesta gent només defensa els drets de les minories minoritzades que els dóna la gana.



1 comentari:

David Hidalgo Moreno ha dit...

Completament d'acord amb tu, Enric, i afegiré més:

On està la seva suposada lliberalitat i tolerància quan es posen a persseguir amb fanatisme els sectors i institucions socials que no els agraden/convenen? Em refereixo a l'Església Católica (quan de fet, no es pronuncien mai contra religions com l'Islam, per exemple), els partits de centre/dreta, els sectors demogràfics i ideals conservadors...

La veritable democràcia és la que defensa el dret a escollir lliurement la teva opció de vida i tendència ideológica i a expressar-la. Pots no estar d'acord amb determinades idees (com és el meu cas i el de tothom), però no pots negar el dret a que aquestes siguin expressades.

Aquesta gent -que per cert defensa, tal com dius, allò que els interessa, com per exemple el "No a la Guerra" per tal de tenir tractes de favor amb el President Zapatero-, suposadament tolerant, humanista i liberal, acaba sent més totalitarista que els propis dictadors, per no parlar d'hipócrites.