3 de novembre del 2008

Simpatia per Comelade

El grup del Facebook "Amics i amigues del Grup Enderrock" m'ha enviat aquest missatge:

Pascal Comelade versiona vuit temes dels Rolling Stones en un CD exclusiu per a la revista ENDERROCK.

El músic nord-català ret homenatge al seu grup preferit a "Compassió pel dimoni", que es distribueix amb l’ENDERROCK 157 (novembre 2008)El músic de les joguines ha obsequiat als lectors d’ENDERROCK amb una autèntica joia, Compassió pel dimoni (EDR Discos, 2008). Un CD inèdit que conté vuit versions de temes dels Rolling Stones. Els grans clàssics de la banda que recrea són “Satisfaction”, al costat del Vocalista del Antifaz (l’actor Sergi López), “Sympathy for the Devil”, “Brown Sugar”, “Under My Thumb”, “Honky Town Women”, “Sweet Virginia”, “Jumpin’ Jack Flash” i “Paint it Black”.

Per desig exprés de l’artista, el disc només es podrà adquirir amb l’ENDERROCK 157, que sortirà a la venda el mes de novembre. I com no podria ser d’altra manera, la revista li dedica la portada del número i un exhaustiu reportatge de vuit pàgines, on exposa la seva passió i manera d’entendre el rock’n’roll. Comelade també fa un repàs a la seva extensa discografia (66 discos propis i 120 enregistraments inèdits) i a les seves nombroses col·laboracions que inclouen artistes com Lluís Llach, Sisa, Albert Pla, Miquel Gil, PJ Harvey, Sonic Youth o Antony and The Johnsons.
Per motius que ara no vénen al cas, he tingut el privilegi de sentir aquesta peça de col·leccionista. És una petita gran obra d'art. És d'aquells discs que necessites escoltar-los més d'una vegada. En cada nova reproducció captes més detalls que el primer cop t'havien passat desapercebuts. Fins i tot alguna peça dels Stones, al principi, et pot costar distingir-la. Però de seguida agafes la tonada i veus que els petits instruments de Comelade fan encara més grans les cançons de Ses Satàniques Majestats. I no només això, sinó que fa allò tan difícil de les versions: que evoquin a l'original i alhora ser cançons que tenen vida pròpia. Recomano especialment "Under My Thumb", "Sweet Virgina" i "Paint It Black". Llàstima que només siguin 20 minuts, per més intensos i suggestius que siguin.
Encara que ja he sentit les cançons estic impacient per anar a la botiga (concretament a la Llibrera Xicoy de Torelló) per comprar el número de novembre de la que possiblement és la millor revista que es fa a Catalunya.