20 de febrer del 2008

Votaré el PP

No hi ha cap mena de dubte que el millor que li ha passat a Catalunya és que el PP hagi tingut quatre anys de majoria absoluta a Espanya. L'increment de sentiment independentista és directament proporcional al poder que té el PP. Aquest és el motiu principal pel qual aquells qui desitgem la independència del nostre país hauríem de votar el PP. Però això només pot ser possible si el partit de Mariano Rajoy aconsegueix el poder per majoria absoluta. Si ha de dependre de CiU o del PNB l'agonia i aniquilament espanyol continuarà de manera impecable, però dissimulada. En canvi, si el PP té majoria absoluta i tira endavant tot allò que ha promès, i allò que amaga, serà més que evident la seva voluntat de destruir-nos. L'estat d'ànim, que s'ha anat caldejant els últims anys, per força hauria d'esclatar. La tensió serà tan alta que finalment serem més independentistes que dependentistes.
Hi ha, però, altres motius per votar-los. Què millor que votar el PP per no haver de votar un PSOE contradictori que a Espanya diu que de federal no en té res, mentre que la delegació catalana fa veure que sí que ho és. Aquests, si guanyen, sí que seguiran jugant a la puta i a la ramoneta i faran veure que ens estimen molt. Tampoc hauríem de votar CiU o ERC perquè és contradir l'essència d'un vot independentista, o sigui, seguir legitimant unes institucions que no són les nostres.
El mateix haurien de fer els independentistes bascos, especialment l'esquerra abertzale. Tots els dirigents de Batasuna que quedin al carrer, i especialment aquells càrrecs que han estat electes d'aquest partit, haurien de demanar en públic el vot pel PP i també votar-los. Així hi hauria més possibilitats d'aconseguir el nostre objectiu final i, perquè negar-ho, demostrar com la Llei de Partits és un autèntica aberració democràtica. ¿O és que potser Garzón il·legalitzaria el PP?
El més fotut, però, és que, una vegada més, ningú em fotrà cas!

5 comentaris:

Manel Haro ha dit...

Ostres, votar el PP... Tens raó què el sentiment independentista va crèixer a Catalunya amb la majoria absoluta d'Aznar. De fet, jo vaig donar el meu vot a ERC en les generals, en les autonòmiques i en les municipals. Però una vegada va arribar ZP a la Moncloa, les meves necessitats polítiques es van afluixar i a les passades municipals vaig votar l'Imma Mayol (ICV). Per les generals encara no he decidit el meu vot, però segur que no votaré a Rajoy. Vázquez Montalbán va dir que "contra Franco se vivía mejor". Enric, tens raó, a Catalunya "contra el PP es vivia millor".

Joan Arnera ha dit...

Hahahaha, molt d'acord, Enric, molt d'acord. És una de les meves teories de sempre, aquesta.
Vinga, a votar-lo tots!!!!

Xavier Mir ha dit...

Enric,
aquests dies és difícil que la gent llegeixi blocs. Tothom està saturat de campanya. Però t'he llegit...
I no estic d'acord amb els teus arguments. En primer lloc, ha estat durant el mandat de Zapatero que hem tingut les manifestacions més multitudinàries del 18-F i 1-D. En segon lloc, al baròmetre d'opinió política no para de pujat el percentatge de gent que vol un estat.

Parafrasejant-te diria que, malgtat tot, segur que no em faràs cas. Igualment, però, t'enllaço a un article on reflexionava sobre la conveniència que sigui Zapatero qui governi encara la propera legislatura:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/76755

Ja me'n diràs el què.

Xavier Mir

Anònim ha dit...

Enric,
no creus que un PP amb majoria absoluta podria fer massa mal a Catalunya (sobretot miro per l'educació dels meus nens) i deixaria unes ferides que farien més difícil la recuperació? No et sabria greu que el teu vot es considerés espanyolista?

Com que soc un català emprenyat pel tracte que rebem, em decanto per una opció que toqui lo més que pugui els collons als partits espanyols i ara mateix només veig a ERC capaç de fer-los una mica de pessigolles. Lamento que els partits nacionalistes catalans no es presentin units a Madrid, tal com ho fan a les illes, per ser una mosca collonera més grossa.

Enric Xicoy i Comas ha dit...

Hola comentaristes! Gràcies per les vostres opinions. L'objectiu d'aquesta entrada és trencar amb la idea del vot útil portant-lo a l'extrem. La situació, mani qui mani dels dos partits, és tan nefasta que sembla que només quan "pitjor millor". Quatre anys d'anastèsia, amb suport puntuals de CiU o PNB, només farà aguditzar l'agonia en què vivim. Ara, si els dos partits catalans i catalanistes es plantessin i no donessin suport a cap dels dos partits, potser sí que seria un símptome que les coses estan canviant.