12 d’abril del 2008

Abonant l'embestida

Ja està fet! José Luis Rodríguez Zapatero ha fet el mateix que els anteriors presidents de govern espanyols. La primera legislatura es vesteix de progre i de federal per dissimular una miqueta, no massa, el nacionalisme espanyol. No cal que fem el repàs a l'anterior legislatura, tots sabem com va enredar els catalans.
Ara tothom diu que ha girat al centre. El que passa és que els que ho diuen parlen del centre ideològic. Mentida, al suposat centre ideològic no hi pot tornar perquè, en realitat, mai n'ha sortit. El que sí que ha fet és girar al centre geogràfic. O, dit d'una altra manera, posar-se de cul a la perifèria. És per això que, des d'un punt de vista catalanista, espero que d'una vegada per totes els polítics catalans i catalanistes s'adonin que Zapatero ara ja no tindrà vergonya de fer allò que fins ara feia d'amagat. Bono com a President del Congrés és la metàfora que ho exemplifica millor. I les paraules de Rajoy, la demostració que aquesta legislatura l'objectiu és l'embestida anticatalanista. De moment, sembla que CiU s'està empassant el gripau, babau! Si Duran i Lleida, ara que no es veu a la llista de ministres, s'emprenyés de veritat potser encara hi seríem a temps de rectificar.
Ah! I prou d'hipocresies. El PSC no és, ni serà, un partit catalanista i a Madrid hi pinta tant com un diputat de Màlaga, d'Alcorcón o de Sebastián de los Reyes. I els ministres Chacón i Corbacho no són minstres catalans, són ministres espanyols que saben parlar una mica el català.

1 comentari:

Joan Arnera ha dit...

"Zapatero ha fet el mateix que els anteriors presidents de govern espanyols"
Bravo, sí senyor, és això. I nosaltres aquí, fent el paperina.
Salut!