16 de març del 2008

Felicitats gegants

Aquest any la Colla Gegantera de Torelló celebra els 100 anys dels 2 gegants i de 6 nans: felicitats! En motiu d'aquesta celebració, la colla organitza o participa en diferents actes. Entre aquests una espectacular cercavila amb tots els nens de les escoles de Torelló i part de la Vall del Ges. 1600 nens van sortir al carrer divendres dia 14 de març fins arribar al Jardins Vicenç Pujol (Can Parrella) a fer el ball final. Allà els nens van cantar la cançó escrita especialment per aquest centenari i que, la veritat, va ser un dels moments més emotius i màgics d'aquesta celebració. Aquí teniu un parell de fotos d'aquell acte:



A part d'aquest acte, l'endemà hi va haver una ballada a la plaça Nova coincidint amb el 1r. Congrés d'Associacionisme Cultural Català. Aquí sota teniu els 4 balls que normalment podem veure per Rocaprevera, la Festa del Barri de Montserrat i la Festa Major i que ahir, excepcionalment, es van poder veure a la plaça Nova.

BALL DE GEGANTS DE TORELLÓ:






2 comentaris:

Anònim ha dit...

Enric només perquè penso que pot portar a confussió per la gent de fora de Torelló. Els 100 anys no son de la Colla gegantera sino dels 2 gegants i 6 nans.
Jo també vaig poder ser el divendres al jardins Vicenç Pujol, tot i que estava enfebrat i refredat i estic d'acord amb tu que va ser molt emotiu. El dissabte sentint-ho molt no vaig poder anar al Congrés doncs intentava recuperar-me, però pel que sé també va ser un gran èxit.
A Torelló em d'estar molt contents d'aquestes persones que desinteressadament treballen per la Cultura i especialment la Cultura i les Tradicions catalanes i la colla gegantera i tots els seus col·laboradors en són un exemple molt clar. I aquest centenari és un exemple clar que si es fan les coses amb il·lusió i participació la gent respont. Felicitats a tots!!!!

Enric Xicoy i Comas ha dit...

Hola Lluís, tens raó amb l'apreciació. Ara ho canvio, fins avui dimecres al vespre no t'he llegit. Tens també raó amb això de la gent de Torelló que treballa per la cultura de manera desinteressada. I jo encara diria més, que treballen per no defraudar la il·lusió de centenars de nens. D'aquí l'homenatge també des d'aquest bloc.