31 de març del 2008

Remant a contracorrent



TV3 va emetre ahir diumenge al vespre un excel·lent espot del nou disc de REM, Accelerate. Pel que diuen aquells qui hi entenen, ha de convertir-se en un dels èxits de la temporada i, probablement, una obra mestra del Pop. Aquest espot es va emetre en format notícia dins el TN i, la veritat, és que et venien moltes ganes d’anar a comprar el disc demà mateix, dia en què surt a la venda.
Sí, sí, era un anunci publicitari, com la majoria de notícies que publiquen els mitjans cada vegada que informen de la sortida d’una nova obra (discogràfica, literària, teatral, escultòrica, etcètera) en què sobretot es destaquen aquells elements positius que els caps de premsa s’han dedicat a vendre als periodistes. Després, en tot cas, ja serà la crítica i el públic qui donarà a l’obra el valor que cregui convenient.
I suposo que si aquest espot es va emetre ahir diumenge dia 30, per parlar d’un disc que sortirà demà dia 1, deu ser perquè aquest vespre emetran l’espot del llençament del nou disc de Jaume Sisa, Ni cap ni peus. Mentre el disc de REM és el que fa 14 del grup, el de Sisa l’acostarà al trentè llarga durada d’aquest cantautor que en diferents etapes de la seva carrera ha canviat d’identitat artística.
El disc l’ha produit el polifacètic, i diria polimòrfic, Joan Miquel Oliver, ànima dels Antònia Font. Aquells qui també hi entenen, diuen que no decebrà als seus incondicionals i que també hauria de convertir-se en un dels discs de referència de l’any.
Tot i això, em temo que les coses no aniran exactament com haurien d’anar i que el d’en Sisa no tindrà la difusió que es mereix. Potser per això el cantautor galàctic fa bona la dita que qui no es consola és perquè no vol i assegura que aquest any follarem com folls.