19 d’agost del 2008

L'S-17

Fa 10 anys estàvem fent el magazine de matí a Ràdio Manlleu, amb l’original títol “Tancat per vacances”. Una de les entrevistes que vàrem fer va ser a un dels responsables de carreteres del departament d’Obres Públiques de la Generalitat. Feia poc que s’havia acabat el desdoblament de la C-17 que arribava fins a tocar de Masies de Voltregà. Una de les coses que més van cridar l’atenció d’aquella obra va ser que la C-17, un cop acabat el desdoblament, es desviés cap a la dreta passant per sobre de la que havia de ser la futura carretera de l’eix Vic-Olot. No s’entenia que la carretera principal s’hagués de desviar del seu recorregut més lògic que hauria estat en línia recta. Doncs bé, en aquella entrevista el responsable de carreteres va anunciar una exclusiva: “ho hem fet així perquè la futur desdoblament de la C-17 passarà per baix i aquesta sortida serà la de Masies de Voltregà”.
Ja ho veieu, allò que en el seu moment va sonar una exclusiva han hagut de passar 10 anys per fer-se realitat. Finalment hem vist com la C-17, efectivament, passa per sota i ja arriba desdoblada fins a l’alçada de Torelló. Això sí, l’eix Vic-Olot segueix en construcció. Per cert, en aquesta carretera s’està duent en pràctica allò que va dir fa uns dies Xavier Sala i Martín d’enviar els Mossos per solucionar el finançament. Si no, ¿com s’entén que cada dia hi hagi cotxes amb radar amagats darrere els arbustos per posar multes?
I és que el finançament de Catalunya i les nostres carreteres estan eternament relacionats. La veritat és que l’estat de la C-17, i totes les vies de comunicació dels voltants, són una més de les vergonyoses vies de comunicació del nostre país. I si no tenim millors carreteres, ni millors trens, ni més transport públic, ni cap de les infraestructures que es mereix un país que genera tants impostos és perquè molts altres territoris d’Espanya ens els prenen. Potser en lloc de la C-17 n’hauríem de dir la S-17, més pròpia del Segle XVII que del XXI.Se’m fa difícil entendre que, malgrat això, malgrat ser cornuts i pagar el beure, seguim donant ales als partits dependentistes. Alguns d’aquests, sucursalistes o no de Madrid, estan començant a descobrir que això d’Espanya és una estafa. Ja era hora, i benvinguts al club.

Publicat a Elter.net