5 de gener de 2011

Discurs d'Ali-Ben-Saïd

Aquest vespre hem anat a rebre els Reis Mags d'Orient. Ha estat, com cada any, molt emotiu. En aquesta ocasió he tingut l'oportunitat d'accedir al discurs del patge reial Ali-Ben-Saïd que ha llegit a la Plaça de la Vila. Aquí us el deixo:

Bona nit Torelló! Els Reis de l’Orient ja tornen a ser aquí!

Nenes i nens, pares i mares, àvies i avis, sóc l’Ali-Ben Said, missatger dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar, i m’han demanat que aquest nit m’adreci a vosaltres en nom d’ells.

Voldria començar agraïnt als Pescallunes, una vegada més, la magnífica rebuda que ens heu dispensat des de l’estació de tren fins a la plaça de la vila. També voldríem enviar una forta abraçada a tots aquells que aquesta nit no han pogut venir fins aquí. Especialment forta és l’abraçada pels nens i nenes que estan malalts. Els Reis d’Orient desitgen a tots ells una ràpida recuperació. És per això que aquesta nit no s’oblidaran d’ells i a part de dur-los bona part dels regals que han demanat els faran arribar grans quantitats de bons desitjos perquè es curin ben aviat.

Ses Majestats s’han llegit totes les vostres cartes. Ja saben que tu Maria demanes una bicicleta, que en Martí desitja una guitarra, que la Laia vol una nina que fa caques, que en Joan ha demanat una consola, que la Júlia necessita uns patins i que en Marc anhela un gosset.

La majoria de vosaltres tindreu allò que heu demanat. Però també us podeu trobar amb algunes sorpreses. Ja sabeu que els Reis són mags i que han de portar joguines per a tots els nens del món. Així doncs, potser no us porten tot allò que havíeu demanat, però també us podeu trobar amb algun regal que no us esperàveu i que segur que us agradarà molt. O, qui sap, potser una miqueta de carbó.

Així doncs, aneu a dormir aviat aquesta nit. No us oblideu de deixar una mica de menjar i aigua pels nostres cavalls al costat del balcó o la finestra. I demà gaudiu tant com pugueu de tot allò que us hagin portat els Reis.

Però recordeu una cosa, els regals no fan la felicitat. Per ser feliços no n’hi ha prou de portar-vos bé aquests dies, ho heu de fer tot l’any i compartir les joguines amb els vostres amics i germans.

I els més grans recordeu una cosa: Els Reis de l’Orient són mags, però ni tan sols ells són capaços d’aconseguir que la màgia i innocència d’aquestes dates duri per sempre. Aprofiteu-ho ara que encara hi sou a temps.

Ara sí. Ara és el moment d’anar a dormir.

Però abans, què us sembla si crideu amb mi:

VISCA EL REI MELCIOR

VISCA EL REI GASPAR

VISCA EL REI BALTASAR

I VISCA ELS NENS DE TORELLÓ

Bona nit i fins l’any que ve.