5 d’abril de 2012

Carta al M. Hble. Sr. Artur Mas i Gavarró

Distingit Sr. Artur Mas i Gavarró,

L’11 de setembre de 2014 farà 300 anys de la data que ha servit de referent per la Diada Nacional del nostre país, com vostè ja sap. És d’esperar, doncs, que d’aquí a dos anys celebrem un Onze de Setembre especial. Aquesta carta és per proposar-li la que, sincerament, considero que és la millor manera de commemorar aquest tres-cents aniversari.

En l’últim congrés del partit que vostè presideix es va fer una proposta clara cap a l’assoliment d’un estat propi català. Però per arribar-hi és necessari exercir el dret a l’autodeterminació i una de les maneres és a través d’un referèndum d’independència. I perquè això sigui possible, ens cal un líder capaç d’encapçalar amb decisió aquest camí. Una persona que pugui aglutinar totes les sensibilitats polítiques que comparteixin aquest objectiu comú.

Tenint en compte que en aquests moments a Catalunya hi ha una majoria social partidària d’assolir la plena sobirania i que vostè presideix el Govern del nostre país i un partit sobiranista, qui millor per dirigir aquest procés?

Estem davant d’una oportunitat única i alhora simbòlica per fer realitat les nostres aspiracions nacionals. A més, coincideix que aquest mateix any és l’escollit per Alex Salmond per celebrar el referèndum d’independència d’Escòcia. És per això que l’11 de setembre de 2014 és probablement la millor data per convocar la ciutadania del nostre país a les urnes.

Dos anys és temps més que suficient per fer els passos necessaris per explicar el projecte arreu i arribar, a més, amb condicions de guanyar-lo. La Unió Europea ha validat, en altres processos similars, més del 50% de participació i del 55% de vots favorables. Uns mínims fàcilment assolibles ja que les enquestes actuals donen uns resultats clarament superiors.

Així doncs, si vostè realment creu que Catalunya es mereix la màxima sobirania i si se sent el màxim representant de la nostra ciutadania, s’hauria de plantejar molt seriosament proposar ara mateix aquesta data per exercir, finalment, el dret a l’autodeterminació. Pot estar convençut que la immensa majoria de ciutadans del nostre país li faran costat. En cas contrari, una vegada més, ens tocarà “celebrar” una derrota per la Diada. Que les del 2012 i 2013 siguin les últimes.

Esperant, amb il·lusió, que prengui en consideració aquesta proposta,

El saluda atentament,

Enric Xicoy i Comas

1 comentari:

David Vallespí ha dit...

Tant de bo t'escolti i faci un pas endavant pel futur d'aquest país.

També he de dir que no crec pas que el faci aquest pas i el 2014 veurem passar de llarg una altra oportunitat per assolir la independència i la llibertat.