3 de març del 2007

L'audiència llunàtica

Aquesta nit TV3 emet un dels partits de futbol més importants de la temporada: el Sevilla-Barça. Són el primer i segon classificat i si guanya l'equip català pot fer un pas de gegant per tornar a guanyar la lliga. Però no només se la juga el Barça, sinó també la televisió catalana. Fa una setmana l'audiència de TV3 es va ensorrar perquè no tenia els drets per emetre el derby madrileny. Dilluns al matí ja sabrem si la televisió autonòmica haurà estat la més vista aquesta nit. Segur que sí.
Però aquest partit tindrà un competidor molt interessant. Mitja hora després d'haver començat a rodar l'esfèrica a Sevilla, tres altres esfèriques, de dimensions bastant més grans, també entraran en joc. La terra començarà a fer ombra al sol que quedarà projectada sobre la lluna i poc abans d'entrar en el temps de descompte del partit tota Europa i Àfrica podran veure un eclipsi total de lluna.
Ens trobem en una època en què les audiències treuen la son a més d'un. Fins i tot jo estic enganxat al comptador d'aquest bloc i cada dia comprovo si la meva audiència puja o baixa (sigui dit de passada, estic planificant estratègies de màrqueting per fer-la créixer ja que considero que és massa baixa). Davant aquesta situció, dóna un gust enorme pensar que la lluna no té cap audímetre que la controli, però que pot eclipsar aquest enfrontament esportiu. Mai sabrem si aquesta nit hi haurà més gent davant la tele o mirant la lluna, però sí que tenim una ocasió única per fer-li el salt al futbol.
Les dones, i homes, no aficionades/ts al futbol que deixin la seva parella estarrofada al sofà i que surtin a la terrassa de casa, o pugin al turonet més proper, i gaudeixin d'una nit màgica. Pel que fa als aficionats a l'esport rei, que recapacitin i recordin l'últim partit en què van gaudir dels 90 minuts sencers de joc; que s'adonin que tindran nombroses ocasions per tornar a veure les jugades més interessants repetides, estalvaint-se les estones avorrides, que són la majoria en cada partit, i que se'n vagin a veure l'eclipsi.
Si aquests arguments no són suficients, tinguem en compte que encara podrem veure 22 Sevilla-Barça de lliga abans no tornin a tenir una altra oportunitat de veure un eclipsi total com el d'aquesta nit. Això si aquella nit del 2029 no està ennuvolada o si, en el pitjor dels casos, encara som vius. I si els aficionats encara busquen una excusa dient que si marxen de casa faran baixar l'audiència de TV3, doncs que deixin la tele encesa i l'audímetre connectat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Et faria res grabar-mpo explicar-mo, jo prefereixo les pilotes de futbol - avui - al capi a la fi els eclipsis, vist un vistos tots.