17 de maig del 2011

De bat a bat

Debat rima amb combat, i amb de bat a bat. Dues maneres de dir que, per un cantó, el debat és una disputa entre idees contraposades i, de l'altre, que es tracta d'obrir-se davant del públic.
Avui Torelló viurà el tercer debat entre els candidats a l'alcaldia del nostre municipi, previ a les eleccions de diumenge, i el primer que es fa a Torelló mateix. Es tracta de l'última oportunitat per poder escoltar les persones que hauran de liderar la nostra política municipal els propers quatre anys. La veritat és que qualsevol torellonenc interessat mínimanent en el seu consistori, hauria d'assistir aquest vespre a les 8 al Teatre Cirvianum. Ja falten menys de dues hores.
En aquest blog he deixat bastant clara quina és la meva opció de vot de cara al 22 de maig i ara no voldria insistir-hi ni fer-me pesat. Aquesta vegada només voldria desitjar a tots els candidats la millor de les sorts del món.
Una cosa la tenim segura, guanyi qui guanyi diumenge, a partir de dilluns tindrem una cara nova d'alcalde. Dels sis candidats, només n'hi ha tres que veig amb opcions reals de ser alcalde. D'aquests tres, a priori Santi Vivet i Marc Fontserè tenen tots els números per disputar-se l'alcaldia. Però jo no descartaria a Jordi Casals. Sí, ja ho sé, direu que com que és el meu candidat no puc perdre l'esperança. Hi estic d'acord. Però aritmèticament, i segons els resultats finals, ningú pot descartar que la candidatura que ell encapçala pugui donar la sorpresa. Recordeu que diumenge no votem un alcalde sinó uns regidors que hauran d'escollir un alcalde. Més complicat ho veig amb els altres tres candidats, de ICV, SI i PxC.
Exceptuant a SI i PxC, a les llistes del PSC, CiU i ICV hi tinc bon amics i/o coneguts. És el que té ser de poble. És per això que desitjo a Mas, Vivet i Fontserè molta sort. Sé que són persones compromeses amb el poble, que aquests dies estan fent una gran feina pel municipi i que si acaben tenint responsabilitats de govern treballaran per fer un Torelló millor. Poca gent es pot imaginar els nervis que estan passant i els sacrificis que estan fent ells i les persones que els acompanyen a les llistes per aconseguir els millors resultats electorals i poder, així, dur a terme els seus compromisos electorals.
De la llista de Junts per Torelló-ERC, no vull dir res més perquè ja ho he dit tot. Conec a tots els membres de la llista i amb alguns d'ells m'uneix quelcom més que una simple amistat. Sobre la feina que fan, i han estat fent, també ho tinc tot dit i/o enllaçat als webs corresponents.
Per tant, només em queda, com deia, desitjar-los sort aquest vespre i diumenge. I als e-lectors d'aquest blog els recomanaria que si encara no tenen les coses clares, vagin d'aquí a una estona al Cirvianum i que s'escoltin amb molta atenció qui diu què, o què diu qui, i que jutgin què ens mereixem els pescallunes.