13 de juny del 2008

La trobada

Aquesta nit, finalment, naixerà la criatura. L'Osonosfera començarà a caminar. Aquests últims dies els blocaires de la comarca ens n'hem anat fent ressò. Al seu bloc, en Josep Comajoan ens parla de la Roda de Premsa de presentació de dimarts i cita els altres blocaires que en parlen. I en Carles Banús recull la resposta mediàtica. (Les fotos són de la roda de premsa).
La veritat és que dóna gust veure com un grup de persones que gairebé ni es coneixia, més enllà de la xarxa, ha aconseguit tirar endavant un projecte com aquest.
Els llevadors de la criatura seran tres internautes de categoria: Vicent Partal (blocaire i director de VilaWeb), Saül Gordillo (blocaire i director de l´ACN) i Carles Puigdemont (blocaire i periodista, cap de llista de CiU a l´Ajuntament de Girona). Actuaran aquest vespre a les 20h. a la Sala Polivalent de l´Ajuntament de Tavèrnoles.
La idea és parlar de les comunitats virtuals. És per això que hem titulat la xerrada “Les xarxes de la xarxa”, tenint en compte que això pretén ser osonosfera.cat. O sigui, explicar com la clau de l’èxit d’Internet com a eina de comunicació es troba, bàsicament, en aconseguir buscar punts d’unió entre aquells qui hi escriuen.
Així que a Carles Puigdemont ens explicarà com fer política des de la xarxa. Salvador Cardús va escriure un llibre, Política de Paper, en què bàsicament ens diu que la política es fa, en bona part, a través dels mitjans escrits. Doncs bé, ara un dels suports principals per fer política és Internet. I dins d’aquest “fer política” ens explicarà quines són les estratègies comunicatives per fer “xarxa” política, ja sigui a través de les institucions polítiques o a través dels partits.
Saül Gordillo és l'exemple de com a partir d’un bloc personal es pot aconseguir una notorietat mediàtica. I això s’ha aconseguit, bàsicament, a través de convertir el seu bloc en un aglutinador de tot allò que passa en la catesfera.
I Vicent Partal és el màxim referent nacional a l'hora d'introduir Internet al nostre país. Ha convertit VilaWeb pràcticament en l’únic referent seriós d’una xarxa a nivell de Països Catalans. A través de la informació, i també a través dels blocs, VilaWeb és la xarxa de xarxes dels territoris de llengua catalana.
Per tant, la d'avui és una bona oportunitat per continuar fent xarxa.